"C"liturgikus év SZÍNEZHETŐ REJTVÉNYEK és KOTTÁS VÁLASZOS ZSOLTÁROK

Katolikus vasárnapi Igeliturgiát színesíthetjük e rejtvények megfejtésével. Ha tetszik egy-egy rejtvény, nyomtassátok ki és gyerekeknek tegyétek elérhetővé!

Színes diaképeket ebben a témában itt találhatsz:

 

 http://labibbia.hupont.hu/24/feltamadas#ixzz43og4B6T2

 

HÚSVÉT 5.VASÁRNAPJA

Húsvét 5. vasárnapja

 A       ApCsel 6,1-7            1Pt 2,4-9              Jn 14,1-12

 B       ApCsel 9,26-31          1Jn 3,18-24            Jn 15,1-8

C       ApCsel 14,21-27         Jel 21,1-5             Jn 13,31-33.34-35

 OLVASMÁNYRA:apcsel_1421b-27_szoker.jpg

 


SZENTLECKÉRE:

 

jel_2.5.jpg

 


EVANGÉLIUMRA:

 

 ----------------------------------------------------------------------masolgatos_a_szeretetrol.jpg

 

----------------------------------------------------------------------------- 

 

skandi_a_szeretetrol_1.jpg

 

jn_1334_eszperent_szivvel_keprej.jpg

 

ESZPERENTE VÉGRENDELET:

 

Emberben megjelent Szeretet végrendelete:

 

Szenvednem kell, de eme tettem lesz szeretetem ereje. Ne keseregjetek, mert elmegyek. Veletek leszek, mert benne leszek emberben, mely szenved, s engem lelsz meg ellenfeledben. S emberek nevetve meglesnek benneteket, meg nem fejtve, mely szeretet lehet ez - de ezen tettek jellemeznek engem s benneteket. Szeretetemben legyetek egyek, mert szeretlek benneteket!  Jn 13,34-35

 

 ------------------------------------------------------------------------------------jn_1331-33a.34-35_eszperent.jpg

 

-------------------------------------------------------------------

 

jn_1331_kipoty.jpg

 

--------------------------------------------------------

 

Szívkeresőhöz megoldást találsz az Evangélium alatt ezen az oldalon.

 

jn_1334_szivneni_keprej.jpg

 

----------------------------------------------------------------------------

 

A képrejtvényhez  megoldást találsz az Evangélium alatt ezen az oldalon.

 

jn_1334_keprej.jpg

 

-----------------------------------------------------

 

 LITURGIA:

 

ApCsel 14,21b-27 OLVASMÁNY az Apostolok Cselekedeteiből Abban az időben: Pál és Barnabás (útra kelt Derbébe. Ebben a városban is hirdették az evangéliumot, sok tanítványt szereztek, majd) visszafordultak Lisztrába, Ikóniumba és Antiochiába. Erőt öntöttek a tanítványok lelkébe, bátorították őket, hogy tartsanak ki a hitben, mert „sok szorongattatás közepette kell bejutnunk az Isten országába”. Az egyházak élére kézrátétellel elöljárókat rendeltek, és imádkozva, böjtölve az Úr oltalmába ajánlották őket, akiben hittek. Áthaladva Pizidián Pamfiliába jutottak, majd azután, hogy Pergében hirdették az Isten szavát, lementek Attáliába. Innét Antiochiába hajóztak, ahonnan annak idején elindultak, Isten kegyelmébe ajánlva, hogy teljesítsék azt a feladatot, amelyre elküldték őket. Mihelyt megérkeztek, összehívták az egyházat, elbeszélték, mi mindent tett az Isten általuk, s hogy a pogányok előtt is kitárta a hit kapuját. Ez az Isten igéje.

 

 

 

36husvet_5..jpg

 

VÁLASZOS ZSOLTÁR 144,8-9.10-11.12-13ab 5. tónus. Válasz: Istenem és királyom, magasztallak téged, * szent nevedet áldom örökkön-örökké. Vö. 1. vers. Vagy: Alleluja, alleluja, alleluja. 5. szám. Előénekes: Irgalmas az Úr és kegyelmes, * nagy irgalmú és hosszan tűrő. Az Úr mindenkihez jóságos, * és irgalmas minden művéhez. Hívek: Istenem és királyom, magasztallak téged, * szent nevedet áldom örökkön-örökké. Vagy: Alleluja, alleluja, alleluja. E: Magasztaljon, téged, Uram, minden műved, * szentjeid áldást mondjanak. Országod dicsőségéről szóljanak, * és hatalmadat mindenek hirdessék. H: Istenem és királyom, magasztallak téged, * szent nevedet áldom örökkön-örökké. Vagy: Alleluja, alleluja, alleluja. E: Hirdessék az embereknek hatalmas tetteid, * királyságod fölséges dicsőségét. A te országod örökkévaló ország, * uralmad megmarad nemzedékről nemzedékre. H: Istenem és királyom, magasztallak téged, * szent nevedet áldom örökkön-örökké. Vagy: Alleluja, alleluja, alleluja.

 

 Jel 21,1-5a SZENTLECKE a Jelenések könyvéből Én, János, új eget és új földet láttam. Az első ég és az első föld ugyanis elmúlt, és a tenger sem volt többé. Akkor láttam, hogy a szent Város, az új Jeruzsálem alászáll az égből, az Istentől. Szép volt, mint a vőlegénynek fölékesített menyasszony. Akkor hallottam, hogy a trón felől megszólal egy harsány hang: „Nézd, ez az Isten hajléka az emberek között! Velük fog lakni, és ők az ő népe lesznek, és maga az Isten lesz velük. Letöröl szemükről minden könnyet. Nem lesz többé halál, sem gyász, sem jajgatás, sem vesződség, mert a régi világ elmúlt.” Akkor a trónon ülő megszólalt: „Íme, újjáalkotok mindent!” Ez az Isten igéje.

 

 ALLELUJA Alleluja. 6. szám. Jézus mondja: † „Új parancsot adok nektek, * szeressétek egymást, ahogy én szeretlek titeket.” Jn 13,34 – 6. tónus. Alleluja. 

 

 Jn 13,31-33a.34-35 † EVANGÉLIUM Szent János könyvéből Abban az időben: Amikor az áruló Júdás kiment a teremből, Jézus beszélni kezdett: „Most dicsőül meg az Emberfia, s az Isten is megdicsőül benne. Ha Isten megdicsőül benne, Isten is megdicsőíti őt saját magában, sőt hamarosan megdicsőíti. Fiaim, már csak rövid ideig vagyok veletek. Új parancsot adok nektek: Szeressétek egymást! Amint én szerettelek titeket, úgy szeressétek ti is egymást. Arról tudják majd meg, hogy tanítványaim vagytok, hogy szeretettel vagytok egymás iránt.” Ezek az evangélium igéi.

 apcsel_1421_szokerszinm.jpg

 21db szívjn_1334_szivneni_keprejtvmegoldasa.jpg

 

 

 

KÉPREJTVÉNY: Jézusi parancs:Szeress

 

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 66
Tegnapi: 50
Heti: 403
Havi: 1 322
Össz.: 92 934

Látogatottság növelés
Oldal: HÚSVÉT 5.VASÁRNAPJA
"C"liturgikus év SZÍNEZHETŐ REJTVÉNYEK és KOTTÁS VÁLASZOS ZSOLTÁROK - © 2008 - 2018 - cevrajzosevangelium.hupont.hu

A HuPont.hu weblapszerkesztő. A honlapkészítés nem jelent akadályt: Honlapkészítés

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Itt: rajzos evangélium c év - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »