"C"liturgikus év SZÍNEZHETŐ REJTVÉNYEK és KOTTÁS VÁLASZOS ZSOLTÁROK

Katolikus vasárnapi Igeliturgiát színesíthetjük e rejtvények megfejtésével. Ha tetszik egy-egy rejtvény, nyomtassátok ki és gyerekeknek tegyétek elérhetővé!

Színes diaképeket ebben a témában itt találhatsz:

 http://labibbia.hupont.hu/24/feltamadas#ixzz43og4B6T2

HÚSVÉT 6.VASÁRNAPJA

 

 Húsvét 6. vasárnapja

 A       ApCsel 8,5-8.14-17      1Pt 3,15-18            Jn 14,15-21

 B   ApCsel 10,25-26.     1Jn 4,7-10         Jn 15,9-17 34-35.44-48

 C       ApCsel 15,1-2.22-29     Jel 21,10-14.22-23     Jn 14,23-29

 OLVASMÁNYRA:

ÚJ JERUZSÁLEM   

ap_csel_151-29.jpg


SZENTLECKÉRE:

Kiegészítő feladatként a kapukra írjátok IZRAEL 12 törzsének nevét!apostolok_nevei_a_falban_jel_2110-14.jpg
EVANGÉLIUMRA:

betupotlo_beke_jn_1427.jpg

 ------------------------------------------------------------------kozos_elem_igy_adja_jn_1427.jpg

--------------------------------------------------------------------

beke_bojt_jn_1423.jpg

--------------------------------------------------------

jn_1427_galamb.jpg 

 ------------------------------------------------------------------------jezus_tanit.jpg

 

-------------------------------------------------------------------------------

LITURGIA:

ApCsel 15,1-2.22-29 OLVASMÁNY az Apostolok Cselekedeteiből Abban az időben a pizidiai Antiochiában vita támadt a hívek között: Néhányan, akik Júdeából jöttek, így tanították a testvéreket: „Ha nem metélkedtek körül Mózes törvénye szerint, nem üdvözülhettek.” Mivel emiatt zűrzavar és nagy vita támadt Pál és Barnabás, valamint közöttük, azt határozták, hogy Pál és Barnabás néhányukkal menjen fel Jeruzsálembe, s ebben a vitás ügyben forduljon az apostolokhoz és a presbiterekhez. Jeruzsálemben az apostolok, a presbiterek és az egész egyház jónak látta, hogy kiválasszanak maguk közül néhány férfit, és Pállal meg Barnabással Antiochiába küldjék őket: mégpedig Júdást, másik nevén Barszabbászt, meg Szilást, akik a testvérek között vezető szerepet vittek. Ezt az írást küldték velük: „Az apostolok és a presbiterek testvéri üdvözletüket küldik az Antiochiában, Szíriában és Kilikiában élő, pogányságból megtért testvéreiknek! Hallottuk, hogy közülünk néhányan – megbízásunk nélkül tanítva megzavartak titeket, feldúlták lelketeket. Ezért közmegegyezéssel elhatároztuk, hogy kiválasztunk néhány férfit, és elküldjük őket hozzátok a mi szeretett Barnabásunkkal és Pálunkkal, ezekkel az emberekkel, akik egész életüket Urunk Jézus Krisztus nevének szolgálatára szentelték. Elküldtük hát Júdást és Szilást, ők majd élőszóval is elmondják nektek ezeket. A Szentlélek és mi magunk is úgy láttuk jónak, hogy ne rakjunk rátok több terhet a szükségesnél, annál, hogy tartózkodnotok kell a bálványoknak áldozott eledeltől, a vértől, a fojtott állattól és az erkölcstelenkedéstől. Ha ezektől tartózkodtok, helyesen jártok el. Jó egészséget!” Ez az Isten igéje.

 

37husvet_6.jpg

VÁLASZOS ZSOLTÁR 66,2-3.5.6 és8. 5. tónus. Válasz: Magasztaljanak, Isten, a népek, * minden nemzet áldjon téged. 4. vers. Vagy: Alleluja, alleluja, alleluja. 5. szám. Előénekes: Könyörüljön rajtunk az Isten, és áldjon meg minket, * ragyogtassa fel arcát fölöttünk, hogy megismerjék a földön utadat, * és üdvösségedet az összes nemzetek. Hívek: Magasztaljanak, Isten, a népek, * minden nemzet áldjon téged. Vagy: Alleluja, alleluja, alleluja. E: Örvendjenek és ujjongjanak a nemzetek, † mert igazságosan ítéled a népeket, * és te vezérled őket a földön. H: Magasztaljanak, Isten, a népek, * minden nemzet áldjon téged. Vagy: Alleluja, alleluja, alleluja. E: Magasztaljanak téged a népek, Istenünk, * dicsőítsenek az összes nemzetek. Áldjon meg minket az Isten, * félve tisztelje őt a föld minden határa. H: Magasztaljanak, Isten, a népek, * minden nemzet áldjon téged. Vagy: Alleluja, alleluja, alleluja.

Jel 21,10-14.22-23 SZENTLECKE a Jelenések könyvéből János apostol így beszél látomásában a megdicsőült Egyházról: A hét angyal egyike lélekben elvitt egy magas hegyre, és ott megmutatta nekem a mennyből, az Istentől alászállt szent várost, Jeruzsálemet. Isten dicsőségét sugározta. Ragyogott, mint a drágakő, mint a kristálytiszta jáspis. A városnak széles, magas fala volt, rajta tizenkét kapu. A kapuk fölött tizenkét angyal. A kapukra nevek voltak vésve, mégpedig Izrael fiai tizenkét törzsének a neve. Keleten három kapu volt, északon három kapu, délen három kapu, és nyugaton három kapu. A város falának tizenkét alapköve volt, rajtuk a Bárány tizenkét apostolának tizenkét neve. De templomot nem láttam benne, mert a Mindenható, az Úr, az Isten és a Bárány a temploma. A városnak nincs szüksége sem napra, sem holdra, hogy világítsanak, mert az Isten dicsősége ragyogja be, világossága pedig a Bárány. Ez az Isten igéje.

ALLELUJA Alleluja. 8. szám. Jézus mondja: † „Aki szeret engem, megfogadja szavamat, * Atyám is szeretni fogja és hozzá költözünk.” Jn 14,23 – 8 G. tónus. Alleluja.

Jn 14,23-29 † EVANGÉLIUM Szent János könyvéből Abban az időben Jézus ezt mondta tanítványainak: „Aki szeret engem, megtartja tanításomat, Atyám is szeretni fogja őt, hozzá megyünk, és lakóhelyet veszünk nála. Aki nem szeret, az nem tartja meg tanításomat. A tanítás pedig, amelyet hallotok, nem az enyém, hanem az Atyáé, aki engem küldött. Ezeket akartam nektek elmondani, amíg veletek vagyok. S a Vigasztaló, a Szentlélek, akit majd a nevemben küld az Atya, megtanít titeket mindenre, és eszetekbe juttat mindent, amit mondtam nektek. Békességet hagyok rátok. Az én békémet adom nektek. Nem úgy adom, ahogy a világ adja nektek. Ne nyugtalankodjék szívetek, és ne csüggedjen. Hiszen hallottátok, hogy azt mondtam: Elmegyek, de visszajövök hozzátok. Ha szeretnétek, örülnétek annak, hogy az Atyához megyek, mert az Atya nagyobb nálam. Előre megmondtam nektek, mielőtt megtörténnék, hogy ha majd bekövetkezik, higgyetek.” Ezek az evangélium igéi.

 galamb_megoldas.jpg

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 15
Tegnapi: 68
Heti: 199
Havi: 2 133
Össz.: 71 493

Látogatottság növelés
Oldal: HÚSVÉT 6.VASÁRNAPJA
"C"liturgikus év SZÍNEZHETŐ REJTVÉNYEK és KOTTÁS VÁLASZOS ZSOLTÁROK - © 2008 - 2018 - cevrajzosevangelium.hupont.hu

A HuPont.hu weblapszerkesztő. A honlapkészítés nem jelent akadályt: Honlapkészítés

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Itt: betlehemi pásztorok rajz - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »