"C"liturgikus év SZÍNEZHETŐ REJTVÉNYEK és KOTTÁS VÁLASZOS ZSOLTÁROK

Katolikus vasárnapi Igeliturgiát színesíthetjük e rejtvények megfejtésével. Ha tetszik egy-egy rejtvény, nyomtassátok ki és gyerekeknek tegyétek elérhetővé!

Színes diaképeket ebben a témában itt találhatsz:

 http://labibbia.hupont.hu/24/feltamadas#ixzz43og4B6T2

HÚSVÉT 6.VASÁRNAPJA

 

 Húsvét 6. vasárnapja

 A       ApCsel 8,5-8.14-17      1Pt 3,15-18            Jn 14,15-21

 B   ApCsel 10,25-26.     1Jn 4,7-10         Jn 15,9-17 34-35.44-48

 C       ApCsel 15,1-2.22-29     Jel 21,10-14.22-23     Jn 14,23-29

 OLVASMÁNYRA:

ÚJ JERUZSÁLEM   

apcsel_1522_lepottybet.jpg


SZENTLECKÉRE:

Kiegészítő feladatként a kapukra írjátok IZRAEL 12 törzsének nevét!apostolok_nevei_a_falban_jel_2110-14.jpg
EVANGÉLIUMRA:

betupotlo_beke_jn_1427.jpg

 ------------------------------------------------------------------kozos_elem_igy_adja_jn_1427.jpg

--------------------------------------------------------------------

beke_bojt_jn_1423.jpg

--------------------------------------------------------

jn_1427_galamb.jpg 

 ------------------------------------------------------------------------jezus_tanit.jpg

 

-------------------------------------------------------------------------------

LITURGIA:

ApCsel 15,1-2.22-29 OLVASMÁNY az Apostolok Cselekedeteiből Abban az időben a pizidiai Antiochiában vita támadt a hívek között: Néhányan, akik Júdeából jöttek, így tanították a testvéreket: „Ha nem metélkedtek körül Mózes törvénye szerint, nem üdvözülhettek.” Mivel emiatt zűrzavar és nagy vita támadt Pál és Barnabás, valamint közöttük, azt határozták, hogy Pál és Barnabás néhányukkal menjen fel Jeruzsálembe, s ebben a vitás ügyben forduljon az apostolokhoz és a presbiterekhez. Jeruzsálemben az apostolok, a presbiterek és az egész egyház jónak látta, hogy kiválasszanak maguk közül néhány férfit, és Pállal meg Barnabással Antiochiába küldjék őket: mégpedig Júdást, másik nevén Barszabbászt, meg Szilást, akik a testvérek között vezető szerepet vittek. Ezt az írást küldték velük: „Az apostolok és a presbiterek testvéri üdvözletüket küldik az Antiochiában, Szíriában és Kilikiában élő, pogányságból megtért testvéreiknek! Hallottuk, hogy közülünk néhányan – megbízásunk nélkül tanítva megzavartak titeket, feldúlták lelketeket. Ezért közmegegyezéssel elhatároztuk, hogy kiválasztunk néhány férfit, és elküldjük őket hozzátok a mi szeretett Barnabásunkkal és Pálunkkal, ezekkel az emberekkel, akik egész életüket Urunk Jézus Krisztus nevének szolgálatára szentelték. Elküldtük hát Júdást és Szilást, ők majd élőszóval is elmondják nektek ezeket. A Szentlélek és mi magunk is úgy láttuk jónak, hogy ne rakjunk rátok több terhet a szükségesnél, annál, hogy tartózkodnotok kell a bálványoknak áldozott eledeltől, a vértől, a fojtott állattól és az erkölcstelenkedéstől. Ha ezektől tartózkodtok, helyesen jártok el. Jó egészséget!” Ez az Isten igéje.

 

37husvet_6.jpg

VÁLASZOS ZSOLTÁR 66,2-3.5.6 és8. 5. tónus. Válasz: Magasztaljanak, Isten, a népek, * minden nemzet áldjon téged. 4. vers. Vagy: Alleluja, alleluja, alleluja. 5. szám. Előénekes: Könyörüljön rajtunk az Isten, és áldjon meg minket, * ragyogtassa fel arcát fölöttünk, hogy megismerjék a földön utadat, * és üdvösségedet az összes nemzetek. Hívek: Magasztaljanak, Isten, a népek, * minden nemzet áldjon téged. Vagy: Alleluja, alleluja, alleluja. E: Örvendjenek és ujjongjanak a nemzetek, † mert igazságosan ítéled a népeket, * és te vezérled őket a földön. H: Magasztaljanak, Isten, a népek, * minden nemzet áldjon téged. Vagy: Alleluja, alleluja, alleluja. E: Magasztaljanak téged a népek, Istenünk, * dicsőítsenek az összes nemzetek. Áldjon meg minket az Isten, * félve tisztelje őt a föld minden határa. H: Magasztaljanak, Isten, a népek, * minden nemzet áldjon téged. Vagy: Alleluja, alleluja, alleluja.

Jel 21,10-14.22-23 SZENTLECKE a Jelenések könyvéből János apostol így beszél látomásában a megdicsőült Egyházról: A hét angyal egyike lélekben elvitt egy magas hegyre, és ott megmutatta nekem a mennyből, az Istentől alászállt szent várost, Jeruzsálemet. Isten dicsőségét sugározta. Ragyogott, mint a drágakő, mint a kristálytiszta jáspis. A városnak széles, magas fala volt, rajta tizenkét kapu. A kapuk fölött tizenkét angyal. A kapukra nevek voltak vésve, mégpedig Izrael fiai tizenkét törzsének a neve. Keleten három kapu volt, északon három kapu, délen három kapu, és nyugaton három kapu. A város falának tizenkét alapköve volt, rajtuk a Bárány tizenkét apostolának tizenkét neve. De templomot nem láttam benne, mert a Mindenható, az Úr, az Isten és a Bárány a temploma. A városnak nincs szüksége sem napra, sem holdra, hogy világítsanak, mert az Isten dicsősége ragyogja be, világossága pedig a Bárány. Ez az Isten igéje.

ALLELUJA Alleluja. 8. szám. Jézus mondja: † „Aki szeret engem, megfogadja szavamat, * Atyám is szeretni fogja és hozzá költözünk.” Jn 14,23 – 8 G. tónus. Alleluja.

Jn 14,23-29 † EVANGÉLIUM Szent János könyvéből Abban az időben Jézus ezt mondta tanítványainak: „Aki szeret engem, megtartja tanításomat, Atyám is szeretni fogja őt, hozzá megyünk, és lakóhelyet veszünk nála. Aki nem szeret, az nem tartja meg tanításomat. A tanítás pedig, amelyet hallotok, nem az enyém, hanem az Atyáé, aki engem küldött. Ezeket akartam nektek elmondani, amíg veletek vagyok. S a Vigasztaló, a Szentlélek, akit majd a nevemben küld az Atya, megtanít titeket mindenre, és eszetekbe juttat mindent, amit mondtam nektek. Békességet hagyok rátok. Az én békémet adom nektek. Nem úgy adom, ahogy a világ adja nektek. Ne nyugtalankodjék szívetek, és ne csüggedjen. Hiszen hallottátok, hogy azt mondtam: Elmegyek, de visszajövök hozzátok. Ha szeretnétek, örülnétek annak, hogy az Atyához megyek, mert az Atya nagyobb nálam. Előre megmondtam nektek, mielőtt megtörténnék, hogy ha majd bekövetkezik, higgyetek.” Ezek az evangélium igéi.

 megoldasok.jpg

 

apcsel_1522_lepottybetm.jpggalamb_megoldas.jpg

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 69
Tegnapi: 50
Heti: 406
Havi: 1 325
Össz.: 92 937

Látogatottság növelés
Oldal: HÚSVÉT 6.VASÁRNAPJA
"C"liturgikus év SZÍNEZHETŐ REJTVÉNYEK és KOTTÁS VÁLASZOS ZSOLTÁROK - © 2008 - 2018 - cevrajzosevangelium.hupont.hu

A HuPont.hu weblapszerkesztő. A honlapkészítés nem jelent akadályt: Honlapkészítés

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Itt: rajzos evangélium c év - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »