"C"liturgikus év SZÍNEZHETŐ REJTVÉNYEK és KOTTÁS VÁLASZOS ZSOLTÁROK

Katolikus vasárnapi Igeliturgiát színesíthetjük e rejtvények megfejtésével. Ha tetszik egy-egy rejtvény, nyomtassátok ki és gyerekeknek tegyétek elérhetővé!

ADVENT 1. 

 LETÖLTÉS ÉS MEGOLDÁSOK:

https://photos.app.goo.gl/AXcfnAnnDSzpgABj7

 AKTUÁLIS:magyalbol_adventi_koszoru_pontosszekoto.jpgOLVASMÁNYRA:jer_3314lougras.jpgZSOLTÁR:zsolt_848_satirozs.jpg

SZENTLECKÉRE:

1tessz_312_gyarapitson.jpg
EVANGÉLIUMRA:mk_1333-37.jpg

mt_2442.jpg

mk_13_34.jpg

mk_1335.jpg

adventre_eber_munkalkodas.jpg

virrasszatok_hupont.jpg

lk_2128_emeljetek_fel_fejeteket_szokukac.jpg lk_2125-28.jpg

Jer 33,14-16 OLVASMÁNY Jeremiás próféta könyvéből Íme, jönnek majd napok – mondja az Úr –, amikor teljesítem a jót, amelyet Izrael házának és Juda házának megígértem: Azokban a napokban és abban az időben igaz sarjat támasztok Dávidnak, aki jogot és igazságot teremt az országban. Azokban a napokban megszabadul Juda, és biztonságban él Jeruzsálem. És a várost így hívják majd: „Az Úr a mi igazságunk!” Ez az Isten igéje.
01_advent_1_jav.jpgTessz 3,12-4,2 SZENTLECKE Szent Pál apostolnak a tesszaloniki hívekhez írt első leveléből Testvéreim! Gyarapítson és gazdagítson titeket az Úr a szeretetben egymás és mindenki iránt, mint ahogy mi is szeretünk titeket. Tegye állhatatossá szíveteket, hogy feddhetetlen szentségben állhassatok Istenünk és Atyánk elé, amikor a mi Urunk, Jézus majd eljön, összes szentjének kíséretében. Továbbá kérünk és intünk titeket, testvérek, Urunkban, Jézusban: Megtanultátok tőlünk, hogyan kell Istennek tetsző életet élnetek: éljetek is hát így, s haladjatok egyre előbbre. Hiszen tudjátok, milyen utasításokat adtunk nektek Urunk, Jézus által. Ez az Isten igéje.

ALLELUJA Alleluja. 1. szám. Urunk, mutasd meg nékünk irgalmas szívedet, * és üdvösségedet add meg nékünk. Zsolt 84,8. – 1 D2 tónus. Alleluja.

Lk 21,25-28.34-36 † EVANGÉLIUM Szent Lukács könyvéből Jézus ezeket mondta tanítványainak a világ végéről: „Jelek lesznek a Napban, a Holdban és a csillagokban,a földön pedig kétségbe esett rettegés támad a népek között a tenger zúgása és a hullámok háborgása miatt. Az emberek megdermednek a rémülettől, miközben várják, hogy mi történik a világgal. A mindenség összetartó erői megrendülnek. Akkor majd meglátják az Emberfiát, amint eljön a felhőkben nagy hatalommal és dicsőséggel. Amikor mindez beteljesedik, nézzetek fel, és emeljétek föl fejeteket, mert elérkezett megváltásotok. Vigyázzatok, hogy el ne nehezedjék szívetek tobzódásban, részegeskedésben és az evilági gondokban. Így majd nem ér készületlenül benneteket az a nap. Mint a csapda, úgy csap le mindazokra, akik a földön laknak. Virrasszatok hát és imádkozzatok szüntelenül, hogy megmeneküljetek attól, ami majd bekövetkezik, és megállhassatok az Emberfia színe előtt.” Ezek az evangélium igéi.

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 67
Tegnapi: 50
Heti: 404
Havi: 1 323
Össz.: 92 935

Látogatottság növelés
Oldal: ADVENT 1.
"C"liturgikus év SZÍNEZHETŐ REJTVÉNYEK és KOTTÁS VÁLASZOS ZSOLTÁROK - © 2008 - 2018 - cevrajzosevangelium.hupont.hu

A HuPont.hu weblapszerkesztő. A honlapkészítés nem jelent akadályt: Honlapkészítés

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Itt: rajzos evangélium c év - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »