"C"liturgikus év SZÍNEZHETŐ REJTVÉNYEK és KOTTÁS VÁLASZOS ZSOLTÁROK

Katolikus vasárnapi Igeliturgiát színesíthetjük e rejtvények megfejtésével. Ha tetszik egy-egy rejtvény, nyomtassátok ki és gyerekeknek tegyétek elérhetővé!

ÉVKÖZI 20. VASÁRNAP

 

Évközi 20. vasárnap

 A       Iz 56,1.6-7            Róm 11,13-15.29-32      Mt 15,21-28

 B       Péld 9,1-6             Ef 5,15-20              Jn 6,51-58

 C       Jer 38,4-6.8-10        Zsid 12,1-4             Lk 12,49-53

OLVASMÁNYRA:jer_384.jpg

 ZSOLTÁR:zsolt_403.jpgzsolt_401.png

EVANGÉLIUMRA:tuzet_a_foldre_szinezo.jpg

 ---------------------------------------------------------------------lk_1249_pontossz.jpg

 ------------------------------------------------------------------------

langragyult_szivek.jpg

--------------------------------------------------------------------

Jer 38,4-6.8-10 OLVASMÁNY Jeremiás próféta könyvéből Amikor Jeremiás próféta megjövendölte Jeruzsálem pusztulását, a vezető emberek így szóltak a királyhoz: „Ölesd meg, kérünk, ezt az embert, mert szántszándékkal megbénítja a városban maradt harcosok kezét, sőt az egész nép kezét is, ha ilyesmit beszél nekik. Ez az ember ugyanis a népnek nem a javát keresi, hanem inkább a romlását.” Cidkija király így válaszolt: „Hiszen a kezetekben van: a király semmit sem tehet ellenetek.” Erre megfogták Jeremiást, és Malkija királyfi ciszternájába vetették, amely az őrség udvarán van. Kötélen engedték le a verembe, amelyben nem volt víz, csak sár, és így Jeremiás belesüppedt a sárba. Akkor Ebed-Melech, a királyi palota egyik udvari tisztje, kijött a palotából, és így szólt a királyhoz: „Uram, királyom! Ezek az emberek igen gonosz dolgot vittek végbe Jeremiás próféta ellen, amikor a ciszternába dobták, hogy ott éhen haljon, hiszen úgysincs kenyér a városban.” Erre a király ezt a parancsot adta szerecsen rabszolgájának (a kusita Ebed-Melechnek): „Végy magad mellé harminc embert, és húzd ki Jeremiás prófétát a ciszternából, mielőtt meghalna.” Ez az Isten igéje.

60evkozi_20..jpg

 

VÁLASZOS ZSOLTÁR 39,2.3.4.18. 7b. tónus. Válasz: Uram, irgalmadban ments meg engem, * Uram, siess segítségemre. 14. vers. Előénekes: Várva vártam az Urat, * és ő lehajolt hozzám. Hívek: Uram, irgalmadban ments meg engem, * Uram, siess segítségemre. E: Meghallgatta kiáltásom, * a nyomorúság verméből és mocsarából kivont engem. Lábamat sziklára állította, * és megszilárdította lépteimet. H: Uram, irgalmadban ments meg engem, * Uram, siess segítségemre. E: Új éneket adott ajkamra, * Istenünknek zengő énekét. Megrettenve látják azt sokan, * és eltelnek az Úr iránt bizalommal. H: Uram, irgalmadban ments meg engem, * Uram, siess segítségemre. E: Én nyomorult és szegény vagyok, * de az Úr gondomat viseli. Te vagy segítőm és szabadítóm, * én Istenem, ne késlekedjél. H: Uram, irgalmadban ments meg engem, * Uram, siess segítségemre.

Zsid 12,1-4 SZENTLECKE a Zsidókhoz írt levélből Testvéreim! Mi, akiket a tanúknak koszorúja övez, váljunk szabaddá minden tehertől, különösen a bűntől, amely behálóz minket, és fussuk meg kitartással az előttünk lévő pályát. Emeljük tekintetünket a hit szerzőjére és bevégzőjére, Jézusra, aki a rá váró öröm helyett elszenvedte a kereszthalált, nem törődött a gyalázattal, és most az Isten trónjának jobbján ül. Igen, gondoljatok őrá, aki a bűnösök részéről ekkora ellentmondást viselt el, hogy ne lankadjatok, és bensőleg ne csüggedjetek. A bűn elleni küzdelemben még nem álltatok ellen a véretek ontásáig. Ez az Isten igéje.

ALLELUJA Alleluja. 1. szám. Jézus mondja: † „Juhaim hallgatnak szavamra, * ismerem őket és nyomomban járnak.” Jn 10,27 – 1 D2 tónus. Alleluja.

Lk 12,49-53 † EVANGÉLIUM Szent Lukács könyvéből Abban az időben Jézus így szólt tanítványaihoz: „Azért jöttem, hogy tüzet gyújtsak a földön. Mi mást akarnék, mint hogy lángra lobbanjon. Keresztséggel kell megkereszteltetnem. Mennyire várom, hogy ez beteljesedjék! Azt gondoljátok, azért jöttem, hogy békét hozzak a földre? Mondom nektek nem azt, hanem szakadást. Ezentúl, ha öten lesznek egy házban, megoszlanak egymás között: három kettő ellen, és kettő három ellen. Szembekerül apa a fiával és fiú az apjával, anya a lányával és lány az anyjával, anyós a menyével és meny az anyósával.” Ezek az evangélium igéi.

 

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 84
Tegnapi: 50
Heti: 421
Havi: 1 340
Össz.: 92 952

Látogatottság növelés
Oldal: ÉVKÖZI 20.
"C"liturgikus év SZÍNEZHETŐ REJTVÉNYEK és KOTTÁS VÁLASZOS ZSOLTÁROK - © 2008 - 2018 - cevrajzosevangelium.hupont.hu

A HuPont.hu weblapszerkesztő. A honlapkészítés nem jelent akadályt: Honlapkészítés

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Itt: rajzos evangélium c év - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »