"C"liturgikus év SZÍNEZHETŐ REJTVÉNYEK és KOTTÁS VÁLASZOS ZSOLTÁROK

Katolikus vasárnapi Igeliturgiát színesíthetjük e rejtvények megfejtésével. Ha tetszik egy-egy rejtvény, nyomtassátok ki és gyerekeknek tegyétek elérhetővé!

ÉVKÖZI 16.

Évközi 16. vasárnap

 A       Bölcs 12,13.16-19      Róm 8,26-27             Mt 13,24-43

 B       Jer 23,1-6             Ef 2,13-18              Mk 6,30-34

 C       1Mz 18,1-10            Kol 1,24-28             Lk 10,38-42

OLVASMÁNYHOZ:

abraham_latogatoi_hosszu.jpg ------------------------------------------------------------------------------- 

egy_ember_s_neje_neve_kell_nekem-ter_181-10a-.jpgEgy ember, s neje neve kell nekem-(Ter 18,1-10a-) :

Melegben leplekkel fedett helyemen heveredtem. Szemben velem megjelentek egy meg egy, s megy egy emberek. Felkeltem, s beterelve ezeket rebegtem: - gyertek, telepedjetek le e helyen!Merjetek nedvet kezetekbe, s lentebbre! Vegyetek, s egyetek tejet s kenyeret! Keleszt Nektek kerek eledelt nejem, s tehenem gyermeke lesz mellette kemence-melegen.        

Emberek ettek, s feleltettek:-Merre lehet nejed? Ezt feleltem:- E lepellel fedett helyen, bent.                                                

Erre megjegyezte: - Egy esztendeje sem kell ehhez s erre menve veletek leszek: s nektek gyermeketek lesz.  Nejem rejkben nevetett ezen.

SZENTLECKE:

kol_124_kiegeszites.jpg

EVANGÉLIUMHOZ:

----------------------------------- maria_marta_felismerni.jpg

maria_es_marta_szoveggel.jpg

maria_marta.jpg 

Ter 18,1-10a OLVASMÁNY a Teremtés könyvéből Egy alkalommal az Úr megjelent Ábrahámnak Mamre terebintjénél, amikor az a déli forróság idején sátra bejáratánál ült. Ábrahám fölemelte szemét, és íme, három férfi állt előtte. Mihelyt meglátta őket, a sátor bejáratától eléjük sietett, földig meghajolt, és így szólt: „Uram, ha kegyelmet találtam színed előtt, ne kerüld el szolgádat. Mindjárt hoznak egy kis vizet. Mossátok meg lábatokat, és telepedjetek le a fa alatt. Én pedig hozok egy falat kenyeret, hogy felüdítsétek magatokat, aztán tovább mehettek. Hiszen ezért ejtettétek útba szolgátokat.” Azok így válaszoltak: „Tedd, amit mondtál.” Ábrahám besietett a sátrába Sárához, és így szólt: „Végy gyorsan három adag lisztet, keleszd meg, és süss lepényt!” Azután kiment Ábrahám az állatokhoz, kiválasztott egy fiatal és erős borjút, és odaadta a szolgának, hogy sietve készítse el. Majd tejet és vajat hozott, meghozta az elkészített borjút is, és eléjük tette. Míg ettek, ő ott állt mellettük a fa alatt. Azok megkérdezték: „Hol van a feleséged, Sára?” Ezt válaszolta: „Itt a sátorban.” Akkor az Úr így szólt: „A jövő évben ez idő tájt visszajövök, feleségednek, Sárának addigra már fia lesz.” Ez az Isten igéje.

56evkozi_16..jpg

 

VÁLASZOS ZSOLTÁR 14,2-3a.3cd-4ab.5 5. tónus. Válasz: Uram, ki lakhat * a te hajlékodban? Előénekes: Aki bűn nélkül éli életét, * és helyesen cselekszik. Aki igazat gondol szívében, * kinek rágalmat nem beszél szája. Hívek: Uram, ki lakhat * a te hajlékodban? E: Aki felebarátjának nem tesz rosszat, * aki nem gyalázza embertársát. Aki a gonoszt semmibe veszi, * de tiszteli az istenfélőt. H: Uram, ki lakhat * a te hajlékodban? E: Aki pénzét uzsorára nem adja, * és vesztegetést nem fogad el az ártatlan ellen. Aki így éli életét, * soha meg nem rendül. H: Uram, ki lakhat * a te hajlékodban?

Kol 1,24-28 SZENTLECKE Szent Pál apostolnak a kolosszeiekhez írt leveléből Testvéreim! Örömmel szenvedek értetek, és testemben kiegészítem azt, ami még hiányzik Krisztus szenvedéséből az ő testének, az Egyháznak javára. Ennek lettem a szolgája abból az Istentől értetek kapott hivatásnál fogva, hogy az Isten szavát érvényre juttassam: Azt a titkot, amely korszakok és nemzedékek óta rejtve volt, s amelyet most szentjeinek kinyilatkoztatott. Velük akarta megismertetni az Isten, milyen fönséges gazdagságot rejt a pogányok számára ez a titok: Krisztus a megdicsőülés reménye bennetek. Őt hirdetjük, amikor intünk és a teljes bölcsesség birtokában tanítunk mindenkit, hogy minden embert tökéletessé tegyünk Jézus Krisztusban. Ez az Isten igéje.

ALLELUJA Alleluja. 5. szám. Boldogok, akik jó szívvel fogadják Isten igéjét, * és állhatatosságukkal gyümölcsöt teremnek. Vö. Lk 8,15 – 5. tónus. Alleluja.

Lk 10,38-42 † EVANGÉLIUM Szent Lukács könyvéből Abban az időben: Jézus és tanítványai betértek az egyik faluba. Egy Márta nevű asszony befogadta őt házába. Ennek nővére, Mária odaült az Úr lábához és hallgatta szavait. Márta meg sürgött-forgott a sok házi dologban. Egyszer csak megállt: „Uram – méltatlankodott –,nem törődöl vele, hogy nővérem egyedül hagy szolgálni? Szólj neki, hogy segítsen nekem.” Az Úr azonban így válaszolt: „Márta, Márta, te sok mindennel törődöl, és téged sok minden nyugtalanít, pedig csak egy a szükséges. Mária a jobbik részt választotta. Nem is veszíti el soha.” Ezek az evangélium igéi.

 

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 56
Tegnapi: 50
Heti: 393
Havi: 1 312
Össz.: 92 924

Látogatottság növelés
Oldal: ÉVKÖZI 16.
"C"liturgikus év SZÍNEZHETŐ REJTVÉNYEK és KOTTÁS VÁLASZOS ZSOLTÁROK - © 2008 - 2018 - cevrajzosevangelium.hupont.hu

A HuPont.hu weblapszerkesztő. A honlapkészítés nem jelent akadályt: Honlapkészítés

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Itt: rajzos evangélium c év - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »