"C"liturgikus év SZÍNEZHETŐ REJTVÉNYEK és KOTTÁS VÁLASZOS ZSOLTÁROK

Katolikus vasárnapi Igeliturgiát színesíthetjük e rejtvények megfejtésével. Ha tetszik egy-egy rejtvény, nyomtassátok ki és gyerekeknek tegyétek elérhetővé!

ÉVKÖZI 31. VASÁRNAP

Évközi 31. vasárnap

 A       Mal 1,14-2,2.8-10      1Tesz 2,7-9.13          Mt 23,1-12

 B       5Mz 6,2-6              Zsid 7,23-28            Mk 12,28-34

 C       Bölcs 11,22-12,2       2Tesz 1,11-2,2          Lk 19,1-10

OLVASMÁNYRA:bolcs_1122_keprejtveny.jpgbolcs_122.jpg
SZENTLECKÉRE:

 Nagyobbaknak ajánlom:2tessz_111_potty.jpg

ugyanez a rejtv. láthatóbban:

2tessz_111_potty_fuggoleges.jpg

 ----------------------------------------------------


EVANGÉLIUMRA:

Egy kedves esetet, eszperente nyelven zengem el neked: 

Emberben megjelent Szeretetet lesne szemem, de termetemmel nem versenyezhetek. De nem lehetetlen megtennem ezt:, mert egy csellel felemelkedem, s Mesterem meglel, s nekem jelez : - "Gyere le, ez este veled eszem..." Nevemet e keretben megfejtheted:

kusza-e.jpg
-------------------------------------------------

lk_191.jpg

--------------------------------------------------------------------- 

zakeus_szamolo_lk_198.jpg

 

zakeus_satirozo.jpg

 

bolcs_1122_keprejtveny.jpg

A képrejtvényhez megoldást lsd a lap alján.

------------------------------------------------------------

lk_195_szokuk.jpg

 ----------------------------------------------------------------------------lk_195.jpg

 --------------------------------------------------------------------------

lk_191-10_mozaik.jpg

------------------------------------------------------------------------------------LITURGIA:

Bölcs 11,22-12,2 OLVASMÁNY a Bölcsesség könyvéből Uram, az egész világ olyan előtted, mint a porszem a mérlegen, s mint a földre hulló hajnali harmatcsepp. De te mindenkin megkönyörülsz, mert mindent megtehetsz, és elnéző vagy az emberek bűnei iránt, hogy bűnbánatot tartsanak. Mert szeretsz mindent, ami van, és nem utálsz semmit abból, amit alkottál. Hiszen ha gyűlöltél volna valamit, meg sem teremtetted volna. Hogyan is maradhatna meg bármi, ha te nem akarnád, és hogyan állhatna fenn, ha te létre nem hívtad volna? De te mindent kímélsz, mert a tiéd minden, ó, életnek barátja. Milyen jó és kegyes mindenben a te szellemed, Uram! Alig bünteted azokat, akik eltévednek; inted azokat, akik vétkeznek, és a szívükre beszélsz, hogy gonoszságukat elhagyva, higgyenek benned, Uram. Ez az Isten igéje.

71evkozi_31.jpg

VÁLASZOS ZSOLTÁR 144,1-2.8-9.10-11.13cd-14 5. tónus. Válasz: Istenem és királyom, magasztallak téged, * szent nevedet áldom örökkön-örökké. Vö. 1. vers. Előénekes: Magasztallak téged, Istenem, Királyom, * és áldom nevedet örökkön-örökké. Mindennap áldalak téged, * és dicsőítem nevedet örökkön-örökké. Hívek: Istenem és királyom, magasztallak téged, * szent nevedet áldom örökkön-örökké. E: Irgalmas az Úr és kegyelmes, * nagy irgalmú és hosszan tűrő. Az Úr mindenkihez jóságos, * és irgalmas minden művéhez. H: Istenem és királyom, magasztallak téged, * szent nevedet áldom örökkön-örökké. E: Magasztaljon téged, Uram, minden műved, * szentjeid áldást mondjanak. Országod dicsőségéről szóljanak, * és hatalmadat mindenek hirdessék. H: Istenem és királyom, magasztallak téged, * szent nevedet áldom örökkön-örökké. E: Hűséges az Úr minden szavában, * és tettei szentnek hirdetik. Az Úr a botladozót fenntartja, * és fölemeli, akit megaláztak. H: Istenem és királyom, magasztallak téged, * szent nevedet áldom örökkön-örökké.

2Tessz 1,11-2,2 SZENTLECKE Szent Pál apostolnak a tesszaloniki hívekhez írt második leveléből Testvéreim! Állandóan imádkozom értetek, hogy Istenünk méltóvá tegyen benneteket a meghívásra és tökéletessé a jóra való törekvésben s a hitből fakadó tettekben. Így dicsőül meg Urunk, Jézus neve bennetek, és ti őbenne, Istenünknek és Urunknak, Jézus Krisztusnak kegyelméből. Van még egy kérésünk, testvérek: Urunk, Jézus Krisztus eljövetelét és a vele való egyesülésünket illetően ne veszítsétek el rögtön józanságtokat, és ne ijesszen meg benneteket sem lelki kinyilatkoztatás, sem állítólag tőlünk eredő mondás vagy levél, mintha az Úr napja már küszöbön állna. Ez az Isten igéje.

ALLELUJA Alleluja. 1. szám. Isten úgy szerette a világot, hogy egyszülött Fiát adta érte, * hogy örökké éljen minden őbenne hívő. Jn 3,16 – 1 D2 tónus. Alleluja.

Lk 19,1-10 † EVANGÉLIUM Szent Lukács könyvéből Abban az időben: Jézus Jerikó városán haladt át. Élt ott egy Zakeus nevű gazdag ember, aki a vámosok feje volt. Szerette volna látni és megismerni Jézust, de a tömeg miatt nem láthatta, mert alacsony termetű volt. Így hát előrefutott, felmászott egy vad fügefára, hogy láthassa, mert arra kellett elhaladnia. Amikor Jézus odaért, felnézett és megszólította: „Zakeus, gyere le gyorsan, mert ma a te házadban kell megszállnom.” Erre ő sietve lejött, és örömmel fogadta Jézust. Akik ezt látták, méltatlankodva megjegyezték: »Bűnös embernél száll meg.« Zakeus azonban odaállt az Úr elé, és így szólt: „Nézd, Uram, vagyonom felét a szegényeknek adom, és ha valakit valamiben megkárosítottam, négyannyit adok helyette.” Jézus ezt felelte neki: „Ma üdvösség köszöntött erre a házra, hiszen ő is Ábrahám fia. Az Emberfia azért jött, hogy megkeresse és üdvözítse, ami elveszett.” Ezek az evangélium igéi.

 

bolcs_1122_keprejtveny_meold.jpg

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 90
Tegnapi: 50
Heti: 427
Havi: 1 346
Össz.: 92 958

Látogatottság növelés
Oldal: ÉVKÖZI 31.
"C"liturgikus év SZÍNEZHETŐ REJTVÉNYEK és KOTTÁS VÁLASZOS ZSOLTÁROK - © 2008 - 2018 - cevrajzosevangelium.hupont.hu

A HuPont.hu weblapszerkesztő. A honlapkészítés nem jelent akadályt: Honlapkészítés

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Itt: rajzos evangélium c év - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »