"C"liturgikus év SZÍNEZHETŐ REJTVÉNYEK és KOTTÁS VÁLASZOS ZSOLTÁROK

Katolikus vasárnapi Igeliturgiát színesíthetjük e rejtvények megfejtésével. Ha tetszik egy-egy rejtvény, nyomtassátok ki és gyerekeknek tegyétek elérhetővé!

Ebben a témában színes diaképeket találsz ezen a linken:

 http://labibbia.hupont.hu/26/istvan-diakonus#ixzz43omcWRou 

SZENT ISTVÁN ELSŐ VÉRTANÚ

 Liturgia: SZENTLECKE az Apostolok Cselekedeteiből ApCsel 6,8-10;7,54-59 Abban az időben: István kegyelemmel és erővel eltelve csodákat és jeleket művelt a nép körében. Erre a libertinusok, cireneiek, alexandriaiak, kilikiaiak és ázsiaiak zsinagógáiból némelyek ellene támadtak, és vitatkozni kezdtek Istvánnal. De bölcsességével és a Lélekkel szemben, amellyel beszélt, nem tudtak helytállni. Miközben hallgatták, haragra gyulladtak, és a fogukat vicsorgatták ellene. Ő azonban a Szentlélekkel eltelve fölnézett az égre, látta az Isten dicsőségét, és Jézust az Isten jobbján. Felkiáltott: „Látom a megnyílt eget, és az Emberfiát, ahogy az Isten jobbján áll!” Erre ordítozni kezdtek, és befogták fülüket. Egy akarattal rárontottak, kivonszolták a városból, és megkövezték. A tanúk egy Saul nevű ifjú lábához rakták le a ruháikat. Miközben megkövezték, István így imádkozott: „Uram, Jézus, vedd magadhoz lelkemet!” Majd térdre esett, és hangosan felkiáltott: „Uram, ne ródd fel nekik bűnül!” Amint ezt kimondta, halálba szenderült. Ez az Isten igéje.

09_szent_istvan_elso_vertanu.jpg

VÁLASZOS ZSOLTÁR 30,3cd-4.6 és 8ab.16bc és 17 2. tónus. Válasz: Én Uram, én Istenem, * kezedbe ajánlom lelkemet. Vö. 6. vers. Előénekes: Légy oltalmazó sziklaváram és megerősített házam, * hogy megszabadíts engem! Erősségem és menedékem te vagy nékem, * nevedért vezess és irányíts engem! Hívek: Én Uram, én Istenem, * kezedbe ajánlom lelkemet. E: Kezedbe ajánlom lelkemet, * megváltottál engem, Uram, igazság Istene. Ujjongok és örvendezem irgalmasságod miatt, * mert kicsiny voltomat tekintetre méltattad. H: Én Uram, én Istenem, * kezedbe ajánlom lelkemet. E: Ragadj ki az ellenség kezéből, * és azoktól, akik üldöznek engem. Ragyogjon föl arcod szolgád fölött, * irgalmasságodban szabadíts meg engem. H: Én Uram, én Istenem, * kezedbe ajánlom lelkemet.

ALLELUJA Alleluja. 6. szám. Áldott, aki az Úr nevében közeleg, * Isten az Úr, és reánk árasztja fényét. Zsolt 117,6a.27a 6. tónus. Alleluja.

† EVANGÉLIUM Szent Máté könyvéből Mt 10,17-22 Abban az időben Jézus így szólt tanítványaihoz: Legyetek óvatosak az emberekkel szemben, mert bíróság elé állítanak, zsinagógáikban pedig megostoroznak benneteket. Miattam helytartók és királyok elé hurcolnak, hogy tanúságot tegyetek előttük és a pogányok előtt. Amikor átadnak benneteket a bíróságnak, ne töprengjetek, hogyan és mit mondjatok. Abban az órában megadatik majd nektek, hogy hogyan beszéljetek. Hiszen nem ti fogtok beszélni, hanem Atyátok Lelke szól majd belőletek. Halálra adja akkor a testvér a testvérét, az apa a gyermekét, a gyermekek pedig szüleik ellen támadnak, hogy vesztüket okozzák. Miattam mindenki gyűlölni fog titeket. De aki állhatatos marad mindvégig, az üdvözül. Ezek az evangélium igéi.

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 79
Tegnapi: 50
Heti: 416
Havi: 1 335
Össz.: 92 947

Látogatottság növelés
Oldal: SZENT ISTVÁN ELSŐ VÉRTANÚ
"C"liturgikus év SZÍNEZHETŐ REJTVÉNYEK és KOTTÁS VÁLASZOS ZSOLTÁROK - © 2008 - 2018 - cevrajzosevangelium.hupont.hu

A HuPont.hu weblapszerkesztő. A honlapkészítés nem jelent akadályt: Honlapkészítés

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Itt: rajzos evangélium c év - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »