"C"liturgikus év SZÍNEZHETŐ REJTVÉNYEK és KOTTÁS VÁLASZOS ZSOLTÁROK

Katolikus vasárnapi Igeliturgiát színesíthetjük e rejtvények megfejtésével. Ha tetszik egy-egy rejtvény, nyomtassátok ki és gyerekeknek tegyétek elérhetővé!

 ÉVKÖZI 32.

Évközi 32. vasárnap

A       Bölcs 6,12-16          1Tesz 4,13-18           Mt 25,1-13

B       1Kir 17,10-16          Zsid 9,24-28            Mk 12,38-44

C       2Mak 7,1-2.9-14        2Tesz 2,16-3,5          Lk 20,27-38

OLVASMÁNYRA:2mak_71-2_betupotlo2.jpghet_testver_disznohus.jpg

ZSOLTÁR:zsolt_161.5-6.8b_es_15_kipoty.jpg
SZENTLECKÉRE:2_tessz_35_gombolyito.jpg

 

EVANGÉLIUMRA: 

ki_kicsoda_elok_istene.jpg

Pót feladat: A fenti képeken valaki 2x szerepel. Egy ötösért megmondhatod!

------------------------------------------------------

szotag_csuzda_lk_20_34-38.jpg

 

 

 

 LITURGIA:

2Mak 7,1-2.9-14 OLVASMÁNY a Makkabeusok második könyvéből A pogány Antiokhosz Epifánész uralkodása idején történt, hogy elfogtak hét testvért, anyjukkal együtt. A király arra akarta őket kényszeríteni, hogy egyenek a sertéshúsból, ezért korbáccsal és szíjjal verték őket. Az egyikük, aki a többiek nevében is beszélt, ezt mondta: „Mit akarsz tőlünk kérdezni vagy megtudni? Mert készek vagyunk rá, hogy inkább meghaljunk, semmint megszegjük atyáink törvényeit.” A második, amikor már végét járta, felkiáltott: „Te gonosztevő! Földi életünket elveheted, de a mindenség királya feltámaszt minket az örök életre, mert az ő törvényeiért halunk meg.” Utána a harmadikat kínozták meg. Amikor nyelvét követelték, készségesen kinyújtotta, és a kezét is bátran odatartotta. Hősiesen mondta: „Az ég adta, de törvényeiért kevésbe veszem. Remélem, újra visszakapom tőle.” Még a király és környezete is elámult az ifjú bátorságán, aki a kínokat ennyire semmibe vette. Miután meghalt, ugyanilyen kínzásoknak vetették alá a negyediket. is. Amikor már-már halálán volt, így szólt: „Vigasztaló nekünk emberkéz által veszni el, ha belekapaszkodhatunk abba az Isten adta reménybe, hogy ő feltámaszt minket. Ám a te számodra nincs feltámadás az életre.” Ez az Isten igéje.

72evkozi_32..jpg

 

VÁLASZOS ZSOLTÁR 16,1.5-6.8b és 15 11. tónus. Válasz: Betölt engem színed látása, * midőn felébredek, Uram. 15b. vers. Előénekes: Hallgasd meg, Uram, igaz ügyemet, * figyelj könyörgő szavamra. Fogadd el imámat, * ajkam nem mond hamisságot. Hívek: Betölt engem színed látása, * midőn felébredek, Uram. E: Ösvényedre tereld vissza léptemet, * hogy lábam meg ne inogjon. Istenem, hozzád kiáltok, mert te meghallgatsz engem, * fordítsd felém füledet, és hallgasd meg ajkam igéit. H: Betölt engem színed látása, * midőn felébredek, Uram. E: Szárnyad árnyékában oltalmazz * a gonoszoktól, akik szorongatnak. Én azonban igazságban látom meg arcodat, * midőn felébredek, betölt engem színed látása. H: Betölt engem színed látása, * midőn felébredek, Uram.

2Tessz 2,16-3,5 SZENTLECKE Szent Pál apostolnak a tesszaloniki hívekhez írt második leveléből Testvéreim! Isten, aki szeretett minket, s kegyelmével állandó vigasztalást és jó reménységet ajándékozott nekünk, vigasztalja meg szíveteket, és szilárdítson meg benneteket minden jó tettben és szóban. Végül, imádkozzatok értünk, testvérek, hogy az Úr szava terjedjen és dicsőségre jusson, mint nálatok is, és hogy megszabaduljunk az ártó és gonosz emberektől. A hit ugyanis nem mindenkié. Az Úr azonban hűséges, megerősít benneteket, és megoltalmaz a gonosztól. Bízunk az Úrban, hogy megtartjátok, amit meghagytunk nektek, és a jövőben is meg fogjátok tartani. Az Úr vezérelje szíveteket Isten szeretetére és krisztusi türelemre! Ez az Isten igéje.

ALLELUJA Alleluja. 5. szám. Jézus Krisztus az elsőszülött a holtak közül, * övé a dicsőség és a hatalom örökkön-örökké. Jel 1,5a.6b – 5. tónus. Alleluja.

Lk 20,27-38 Hosszabb forma:

† EVANGÉLIUM Szent Lukács könyvéből Abban az időben: Odajárultak Jézushoz néhányan a szadduceusok közül, akik azt tartják, hogy nincs feltámadás, és megkérdezték tőle: „Mester! Mózes meghagyta nekünk: Ha valakinek meghal a testvére, és asszonyt hagy maga után, gyermeket azonban nem, akkor a testvér vegye el az özvegyet, és támasszon utódot testvérének. Volt hét testvér. Az első megnősült, aztán meghalt utód nélkül. Az asszonyt elvette a második, aztán a harmadik, majd sorra mind a hét. De mind úgy halt meg, hogy nem maradt utód utána. Végül az asszony is meghalt. A feltámadáskor vajon kié lesz az asszony? Hisz mind a hétnek felesége volt.” Jézus ezt válaszolta nekik: „A világ fiai nősülnek és férjhez mennek. Akik pedig méltók rá, hogy eljussanak a másik világba és a halálból való feltámadásra, nem nősülnek, s nem is mennek férjhez. Hiszen már meg se halhatnak többé, mert az angyalokhoz hasonlítanak, és az Istennek a fiai, mert feltámadtak. Arról, hogy a halottak feltámadnak, már Mózes is beszélt a csipkebokorról szóló részben, ahol az Urat Ábrahám Istenének, Izsák Istenének és Jákob Istenének nevezi. Isten azonban nem a holtaké, hanem az élőké, hiszen mindenki érte él.” Ezek az evangélium igéi. Vagy rövidebb forma:

† EVANGÉLIUM Szent Lukács könyvéből 20,27.34-38 Abban az időben Jézus ezeket mondta a szadduceusoknak, akik azt tartják, hogy nincs feltámadás: „A világ fiai nősülnek és férjhez mennek. Akik pedig méltók rá, hogy eljussanak a másik világba és a halálból való feltámadásra, nem nősülnek, s nem is mennek férjhez. Hiszen már meg se halhatnak többé, mert az angyalokhoz hasonlítanak, és az Istennek a fiai, mert feltámadtak. Arról, hogy a halottak feltámadnak, már Mózes is beszélt a csipkebokorról szóló részben, ahol az Urat Ábrahám Istenének, Izsák Istenének és Jákob Istenének nevezi. Isten azonban nem a holtaké, hanem az élőké, hiszen mindenki érte él.” Ezek az evangélium igéi.

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 44
Tegnapi: 50
Heti: 381
Havi: 1 300
Össz.: 92 912

Látogatottság növelés
Oldal: ÉVKÖZI 32.
"C"liturgikus év SZÍNEZHETŐ REJTVÉNYEK és KOTTÁS VÁLASZOS ZSOLTÁROK - © 2008 - 2018 - cevrajzosevangelium.hupont.hu

A HuPont.hu weblapszerkesztő. A honlapkészítés nem jelent akadályt: Honlapkészítés

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Itt: rajzos evangélium c év - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »