"C"liturgikus év SZÍNEZHETŐ REJTVÉNYEK és KOTTÁS VÁLASZOS ZSOLTÁROK

Katolikus vasárnapi Igeliturgiát színesíthetjük e rejtvények megfejtésével. Ha tetszik egy-egy rejtvény, nyomtassátok ki és gyerekeknek tegyétek elérhetővé!

NAGYBÖJT 3.

Nagyböjt 3. vasárnapja

 A       2Mz 17,3-7              Róm 5,1-2.5-8          Jn 4,5-42

B       2Mz 20,1-17             1Kor 1,22-25           Jn 2,13-25

 C       2Mz 3,1-8.13-15         1Kor 10,1-6.10-12      Lk 13,1-9

OLVASMÁNYRA:
SZENTLECKÉRE:
EVANGÉLIUMRA:

 

 lk_131-9_siloam.jpg

-------------------------------------------------------

 Példabeszéd a terméketlen fügefáról:

 

Egy ember kertbe ment, mert ehetne, de nem lelt egyebet, rengeteg ehetetlen cserjelevelet. Kesereg: E kert nem terem nekem eledelt! Nem szedhetek kedvemre s eszegethetem! Ezt nem szenvedhetem, elegem lett, befejeztem. Te kert! Neked befellegzett! Gyere fejsze!
- Ne tedd Felettesem! Vedrem s gereblye lesz fegyverem, s negyvenegy hetet tervezek erre. Letelve meglesheted, terem-e kertedben cserje neked eleget. De ez egyszer kegyelmezz!- Ezt rebegte egy kedves ember, mely kertek mestere lehetne mert kedvvel metszeget szerte.
     S te ember, menyecske, esetleg gyermek, teremsz-e Mesterednek szeretettel telt cselekedeteket? Erre   neked kell megfelelned. Lk 13,6-9

lk_136_eszperente_termeketlen.jpg 

 

----------------------------------------------------------------------- 1_kor_1012_korbe.jpg

kovesd_pal.jpg

 

 jhv_satrirozz.jpg

kiv_318_keprejtveny.jpg

 

csipke_keprejtveny.jpg

 

kiv_31_lang.jpg

Kiv 3,1-8a.13-15 OLVASMÁNY Mózes második könyvéből Miután Mózesnek menekülnie kellett Egyiptomból, Midián földjén telepedett le, és ott Midián papjának, Jetrónak leányát vette feleségül. Mózes egy alkalommal apósának, Jetrónak, Midián papjának juhait őrizte. Messzire behajtotta a juhokat a pusztába, és eljutott az Isten hegyéhez, a Hórebhez. Itt megjelent neki az Úr angyala: egy égő csipkebokorban, a tűz lángjában. Amikor odanézett, látta, hogy a bokor ég, de nem ég el. Így szólt magában: „Odamegyek és megnézem ezt a különös látványt: miért nem ég el a csipkebokor.” Amikor az Úr látta, hogy Mózes vizsgálódva közeledik, Isten megszólította őt a csipkebokorból: „Mózes, Mózes!” „Itt vagyok” – felelte. Erre Isten így szólt: „Ne közelíts! Vedd le sarudat a lábadról, mert a hely, ahol állsz, szent föld.” Aztán így folytatta: „Én vagyok atyáid Istene: Ábrahám Istene, Izsák Istene és Jákob Istene.” Erre Mózes eltakarta arcát, mert félt Istenre tekinteni. Az Úr így folytatta: „Láttam nyomorúságát Egyiptomban élő népemnek, és hallottam panaszát a munkafelügyelők miatt. Azért szálltam le, hogy kiszabadítsam az egyiptomiak hatalmából, és hogy kivezessem arról a földről egy szép, tágas országba, egy tejjel-mézzel folyó országba.” Mózes ezt mondta Istennek: „Ha megérkezem Izrael fiaihoz, és elmondom nekik: Atyáitok Istene küldött, akkor majd megkérdezik: »Mi a neve?« – mit feleljek erre?” Isten ezt válaszolta: „Én vagyok, aki vagyok.” Azután folytatta: „Így beszélj Izrael fiaihoz: »Aki Van«, az küldött engem hozzátok.” Végül ezt mondta Isten Mózesnek: „Így beszélj Izrael fiaihoz: Jahve, atyáitok Istene, Ábrahám Istene, Izsák Istene és Jákob Istene küldött hozzátok. Ez az én nevem minden időkre, s így kell neveznetek nemzedékről nemzedékre.” Ez az Isten igéje.

 

c_ev_nb_3.jpg

VÁLASZOS ZSOLTÁR 102,1-2.3-4.6-7.8 és 11. 11. tónus. Válasz: Irgalmas a mi Urunk, Istenünk: * könyörületre hajlik szíve. Vö. 8a. vers. Előénekes: Áldjad, lelkem, az Urat, * egész bensőm az ő szent nevét áldja. Áldjad, lelkem, az Urat, * és ne feledd, hogy hozzád milyen jó volt. Hívek: Irgalmas a mi Urunk, Istenünk: * könyörületre hajlik szíve. E: Megbocsátja minden vétkedet, * meggyógyítja minden gyengeséged. A pusztulástól megmenti életed, * kegyelmében és irgalmában meg is koronázza. H: Irgalmas a mi Urunk, Istenünk: * könyörületre hajlik szíve. E: Irgalmas és kegyes a mi Istenünk, * nagy irgalmú és hosszan tűrő. Nem bűneink szerint bánik vélünk, * és nem gonoszságunk szerint fizet vissza nékünk. H: Irgalmas a mi Urunk, Istenünk: * könyörületre hajlik szíve. E: Amilyen messze van napkelettől a napnyugat, * bűneinket olyan messze dobja tőlünk. Ahogyan az atya megkönyörül fiain, * úgy könyörül meg az Úr az istenfélőn. H: Irgalmas a mi Urunk, Istenünk: * könyörületre hajlik szíve.

1Kor 10,1-6.10-12 SZENTLECKE Szent Pál apostolnak a korintusiakhoz írt első leveléből Testvéreim! Nem szeretném, ha elkerülné figyelmeteket, hogy atyáink mind ott voltak a felhő alatt, mind átkeltek a tengeren, s mind megkeresztelkedtek Mózesre a felhőben és a tengerben. Mindnyájan ugyanazt a lelki ételt ették, ugyanazt a lelki italt itták. Ittak ugyanis a lelki sziklából, amely kísérte őket: a szikla pedig Krisztus volt. De legtöbbjükben nem telt kedve Istennek, ezért odavesztek a pusztában. Ez mind intő példa lett számunkra, hogy ne kívánjuk a rosszat, mint ahogy ők megkívánták. Ne is zúgolódjatok, mint ahogy néhányan zúgolódtak, s ezért lesújtott rájuk a pusztító angyal. Mindez előkép számunkra, a mi okulásunkra írták meg, akik a végső időkben élünk. Aki azt hiszi, hogy áll, ügyeljen, hogy el ne essék. Ez az Isten igéje.

EVANGÉLIUM ELŐTTI VERS Az Úr mondja: † „Tartsatok bűnbánatot, * mert közel van a mennyek országa.” Mt 4,17 – 7b. tónus.

Lk 13,1-9 † EVANGÉLIUM Szent Lukács könyvéből Abban az időben odajött Jézushoz néhány ember, s azokról a galileaiakról hozott hírt, akiknek vérét Pilátus az áldozat vérével vegyítette. Erre Jézus megjegyezte: „Azt hiszitek, hogy ezek a galileaiak bűnösebbek voltak, mint a többi galileai, azért, hogy így jártak? Mondom nektek: nem! De ha nem tartotok bűnbánatot, épp úgy elvesztek ti is mindnyájan. Vagy azt gondoljátok, hogy az a tizennyolc ember, akire rádőlt Siloámban a torony és megölte őket, bűnösebbek voltak a Jeruzsálemben élő többi embernél? Mondom nektek: nem! De ha nem tartotok bűnbánatot, épp úgy elvesztek ti is mindnyájan.” Aztán egy példabeszédet mondott. „Egy embernek fügefa volt a szőlőjében. Kiment, gyümölcsöt keresett rajta, de nem talált. Erre így szólt vincellérjéhez: Idejárok három év óta, hogy gyümölcsöt keressek ezen a fügefán, de nem találok. Vágd ki! Miért foglalja itt a helyet? De az így válaszolt: Uram, hagyd meg még az idén. Körülásom és megtrágyázom, hátha terem majd jövőre? Ha mégsem, akkor kivághatod.” Ezek az evangélium igéi.

 

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 33
Tegnapi: 50
Heti: 370
Havi: 1 289
Össz.: 92 901

Látogatottság növelés
Oldal: NAGYBÖJT 3.
"C"liturgikus év SZÍNEZHETŐ REJTVÉNYEK és KOTTÁS VÁLASZOS ZSOLTÁROK - © 2008 - 2018 - cevrajzosevangelium.hupont.hu

A HuPont.hu weblapszerkesztő. A honlapkészítés nem jelent akadályt: Honlapkészítés

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Itt: rajzos evangélium c év - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »