"C"liturgikus év SZÍNEZHETŐ REJTVÉNYEK és KOTTÁS VÁLASZOS ZSOLTÁROK

Katolikus vasárnapi Igeliturgiát színesíthetjük e rejtvények megfejtésével. Ha tetszik egy-egy rejtvény, nyomtassátok ki és gyerekeknek tegyétek elérhetővé!

NAGYBÖJT 2.

Nagyböjt 2. vasárnapja

  A       1Mz 12,1-4              2Tim 1,8-10            Mt 17,1-9

  B   1Mz 22,1-2.9.10-13.     Róm 8,31-34        Mk 9,2-10,15-18

 C       1Mz 15,5-12.17-18       Fil 3,17-4,1           Lk 9,28-36

OLVASMÁNYRA:
SZENTLECKÉRE:
EVANGÉLIUMRA:

 

szinevaltozas_ponto.jpg

szinevaltozas_nb_2vasarnapra.jpg 

mt_171-9_felho.jpg

fil_320_beirogatos.jpg

abrahamvonal.jpg 

 -------------------------------------------------------mk_92.jpg

mk_92-10.jpg

a_hegy_fele.jpg

--------------------------------------------------------------------- 

nb2_sator_lk_928b-36.jpg

Ter 15,5-12.17-18 OLVASMÁNY Mózes első könyvéből Isten egy napon kivezette Ábrahámot sátrából a szabad ég alá, és ezt mondta neki: „Nézz föl az égre, és számold meg a csillagokat, ha meg tudod őket számolni.” Majd hozzáfűzte: „Ilyen lesz a te nemzetséged.” Ábrahám hitt az Úrnak, Isten pedig beszámította ezt az ő megigazulására. Majd ismét szólt Isten Ábrahámhoz: „Én vagyok az Úr, aki kihívtalak a káldeai Ur városából, hogy ezt a földet neked adjam birtokul.” Ábrahám így válaszolt: „Uram, Istenem, miből tudom meg, hogy birtokolni fogom azt?” Erre Isten megparancsolta neki: „Hozz egy hároméves üszőt, egy hároméves kecskét, egy hároméves bakot, egy gerlét és egy galambot.” Ábrahám odahozta neki ezeket az állatokat, majd középen kettévágta őket, és a szétvágott részeket egymással szemben helyezte el; a madarakat azonban nem vágta szét. Akkor ragadozó madarak szálltak a testekre, de Ábrahám elűzte őket. Amikor a nap lenyugodott, Ábrahám mély álomba merült, és félelmetes sötétség szállott rá. Amikor a nap lenyugodott, és beállt a sűrű sötétség, füstölgő kemencéhez és égő fáklyához hasonló valami vonult végig a szétvágott darabok között. Azon a napon kötött az Úr szövetséget Ábrahámmal, és így szólt: „Utódaidnak adom ezt a földet Egyiptom patakjától egészen a nagy folyamig, az Eufráteszig.” Ez az Isten igéje.

 

16_nb_2.jpg

 

 

VÁLASZOS ZSOLTÁR 26,1.7-8.9abc.13-14 4g. tónus. Válasz: Az Úr az én világosságom, * és ő az én üdvösségem. 1 a. vers. Előénekes: Világosságom és üdvösségem az Úr, * kitől félnék. Az Úr életem oltalmazója, * kitől rettegnék. Hívek: Az Úr az én világosságom, * és ő az én üdvösségem. E: Uram, halld meg kiáltó szavamat, * könyörülj rajtam és hallgass meg engem. Szívem rólad mondta: * „Keressétek az ő arcát!” H: Az Úr az én világosságom, * és ő az én üdvösségem. E: A te arcodat keresem, Uram, * ne rejtsd el előlem arcodat. Ne fordulj el haragodban szolgádtól, * segítségem te vagy, el ne taszíts. H: Az Úr az én világosságom, * és ő az én üdvösségem. E: Hiszem, hogy meglátom az Úr javait, * az élők földjén. Remélj az Úrban, bátran cselekedj, * szíved legyen erős, és bízzál az Úrban. H: Az Úr az én világosságom, * és ő az én üdvösségem.

Fil 3,17-4,1 Hosszabb forma: SZENTLECKE Szent Pál apostolnak a filippiekhez írt leveléből Testvéreim! * Kövessétek a példámat mindnyájan! Nézzétek azokat, akik úgy élnek, ahogy példámon látjátok. Hiszen – mint már többször mondtam, most meg könnyek közt mondom – sokan úgy élnek, mint Krisztus keresztjének ellenségei. Végük a pusztulás, Istenük a hasuk, azzal dicsekszenek, ami gyalázatukra válik, és az eszüket földi dolgokon járatják. * A mi hazánk azonban a mennyben van. Onnan várjuk az Üdvözítőt is, Urunkat, Jézus Krisztust. Ő azzal az erővel, amellyel mindent hatalma alá vethet, átalakítja gyarló testünket, és hasonlóvá teszi megdicsőült testéhez. Ezért, szívből szeretett testvéreim, örömöm és koronám: így álljatok helyt az Úrban, szeretteim! Ez az Isten igéje. Vagy rövidebb forma a *-ok közötti rész kimarad

EVANGÉLIUM ELŐTTI VERS A fényes felhőből az Atya szózata hallatszott: * „Ez az én szeretett Fiam, őt hallgassátok!” Vö. 2Pét 1,17 – 3a. tónus.

Lk 9,28b-36 † EVANGÉLIUM Szent Lukács könyvéből Abban az időben Jézus kiválasztotta Pétert, Jánost és Jakabot, és fölment velük a hegyre imádkozni. Míg imádkozott, arca teljesen átváltozott, ruhája pedig hófehéren ragyogott. S íme két férfi beszélgetett vele: Mózes és Illés. Megdicsőülten jelentek meg, és haláláról beszélgettek, amelyet Jeruzsálemben kell majd elszenvednie. Pétert és társait elnyomta az álom. Amikor fölébredtek, látták dicsőségét és a mellette álló két férfit. Azok már épp menni készültek. Péter akkor így szólt Jézushoz: „Mester, jó nekünk itt lennünk! Hadd csináljunk három sátrat: neked egyet, Mózesnek egyet és Illésnek egyet.” Nem tudta ugyanis, hogy mit mondjon. Közben felhő támadt és beborította őket. A felhőben félelem szállta meg őket. A felhőből szózat hallatszott: „Ez az én választott Fiam, őt hallgassátok.” Miközben a szózat hangzott, Jézus ismét egyedül volt. Ők pedig hallgattak, és senkinek sem árultak el semmit abból, amit láttak. Ezek az evangélium igéi.

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 22
Tegnapi: 68
Heti: 206
Havi: 2 140
Össz.: 71 500

Látogatottság növelés
Oldal: NAGYBÖJT 2.
"C"liturgikus év SZÍNEZHETŐ REJTVÉNYEK és KOTTÁS VÁLASZOS ZSOLTÁROK - © 2008 - 2018 - cevrajzosevangelium.hupont.hu

A HuPont.hu weblapszerkesztő. A honlapkészítés nem jelent akadályt: Honlapkészítés

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Itt: betlehemi pásztorok rajz - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »