"C"liturgikus év SZÍNEZHETŐ REJTVÉNYEK és KOTTÁS VÁLASZOS ZSOLTÁROK

Katolikus vasárnapi Igeliturgiát színesíthetjük e rejtvények megfejtésével. Ha tetszik egy-egy rejtvény, nyomtassátok ki és gyerekeknek tegyétek elérhetővé!

ÉVKÖZI 12

 Évközi 12. vasárnap

A       Jer 20,10-13           Róm 5,12-15             Mt 10,26-33

B       Jób 38,1.8-11          2Kor 5,14-17            Mk 4,35-41

C       Zak 12,10-11           Gal 3,26-29             Lk 9,18-24

 

OLVASMÁNYRA:zak_1210_kipotyogott.jpgzak_1210_beiros.jpg

SZENTLECKÉRE:-O-

EVANGÉLIUMRA:

lk_923_nyelvtanilag.jpg

--------------------------------------

 jn_1011.jpgkeplabirintuspasztor.pngkeplabibari.jpgjn_1014.jpglabirintus_jezushoz.jpgjn_1014_helyukre.jpg

Zak 12,10-11;13,1 OLVASMÁNY Zakariás próféta könyvéből Ezt mondja az Úr: „Dávid házára és Jeruzsálem lakóira kiárasztom az irgalom és az imádság lelkét. Arra emelik majd tekintetüket, akit átszúrtak; gyászolják, mint az egyszülött fiút szokás, megsiratják, mint az elsőszülöttet. Azon a napon olyan gyász lesz Jeruzsálemben, mint Hadad-Rimmon gyásza Megiddo mezején, (amikor megsiratták Josiás királyt).” Azon a napon forrás fakad Dávid háza és Jeruzsálem lakói számára, hogy megtisztuljanak a bűntől és a tisztátalanságtól. Ez az Isten igéje.

 

 52evkozi_12..jpg

 

VÁLASZOS ZSOLTÁR 62,2.3-4.5-6.8-9 7b. tónus. Válasz: Hozzád vágyódik szívem, * én Uram, Istenem. Vö. 2b. vers. Előénekes: Uram, Istenem, virrasztva kereslek, * és az én Istenem te vagy nékem. Téged szomjaz lelkem, testem utánad eped, * mint a puszta tikkadt, kiaszott földje. Hívek: Hozzád vágyódik szívem, * én Uram, Istenem. E: Szentélyedben neked szolgáltam, * hogy erődet és dicsőségedet megláthassam. Mert irgalmad többet ér, mint az élet, * ezért ajkam dicsőít téged. H: Hozzád vágyódik szívem, * én Uram, Istenem. E: Neked mondok áldást, amíg csak élek, * a te nevedben tárom imára kezemet. Mint dús lakomával, teljék be lelkem, * ajkam ujjong, szám dicsőít téged. H: Hozzád vágyódik szívem, * én Uram, Istenem. E: Valóban te lettél védelmezőm, * szárnyaid oltalmában örvendezem. Lelkem tehozzád ragaszkodik, *jobbod szilárdan tart fenn engem. H: Hozzád vágyódik szívem, * én Uram, Istenem.

Gal 3,26-29 SZENTLECKE Szent Pál apostolnak a galatákhoz írt leveléből Testvéreim! A Jézus Krisztusba vetett hit által mindnyájan Isten fiai vagytok, hiszen mindannyian, akik megkeresztelkedtetek Krisztusra, Krisztust öltöttétek magatokra. Nincs többé zsidó vagy görög, rabszolga vagy szabad, férfi vagy nő, mert mindannyian egyek vagytok Krisztus Jézusban. Ha azonban Krisztuséi vagytok, akkor Ábrahám utódai is, s az ígéret szerint örökösök. Ez az Isten igéje.

ALLELUJA Alleluja. 7. szám. Jézus mondja: † „Juhaim hallgatnak szavamra, * ismerem őket és követnek engem.” Jn 10,27 – 7b. tónus. Alleluja.

Lk 9,18-24 † EVANGÉLIUM Szent Lukács könyvéből Amikor egyszer Jézus egyedül imádkozott, és csak tanítványai voltak vele, megkérdezte tőlük: „Kinek tartanak engem az emberek?” Ők így válaszoltak: „Van, aki Keresztelő Jánosnak, van aki Illésnek, mások szerint viszont a régi próféták közül támadt fel valaki.” Ő tovább kérdezte: „Hát ti kinek tartotok engem?” Péter válaszolt: „Az Isten Fölkentjének.” Jézus rájuk parancsolt, hogy ezt ne mondják el senkinek. Majd hozzáfűzte: „Az Emberfiának sokat kell szenvednie. A vének, főpapok és írástudók elvetik őt, megölik, de harmadnapra feltámad.” Amikor már sokan gyűltek köréje, ezt mondta: „Aki utánam akar jönni, tagadja meg magát, vegye fel keresztjét mindennap, és úgy kövessen. Mert aki minden áron meg akarja menteni életét, elveszíti azt. Aki pedig elveszíti életét érettem, megmenti azt.” Ezek az evangélium igéi.

 

 

 

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 83
Tegnapi: 50
Heti: 420
Havi: 1 339
Össz.: 92 951

Látogatottság növelés
Oldal: ÉVKÖZI 12
"C"liturgikus év SZÍNEZHETŐ REJTVÉNYEK és KOTTÁS VÁLASZOS ZSOLTÁROK - © 2008 - 2018 - cevrajzosevangelium.hupont.hu

A HuPont.hu weblapszerkesztő. A honlapkészítés nem jelent akadályt: Honlapkészítés

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Itt: rajzos evangélium c év - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »