"C"liturgikus év SZÍNEZHETŐ REJTVÉNYEK és KOTTÁS VÁLASZOS ZSOLTÁROK

Katolikus vasárnapi Igeliturgiát színesíthetjük e rejtvények megfejtésével. Ha tetszik egy-egy rejtvény, nyomtassátok ki és gyerekeknek tegyétek elérhetővé!

KRISZTUS, A MINDENSÉG KIRÁLYA

 

Évközi 34. vasárnap

 A       Ez 34,11-12.15-17      1Kor 15,20-26.28        Mt 25,31-46

 B       Dán 7,13-14            Jel 1,5-8               Jn 18,33-37

 C       2Sám 5,1-3             Kol 1,12-20             Lk 23,35-43

OLVASMÁNYRA:2_sam_51-4_satirozos.jpghebronban_2sam_51-3.jpg

ZSOLTÁR:121_zsoltar_lougras.jpg
SZENTLECKÉRE:betumozaik_kol_116.jpg

kol_113_betupotlas.jpg

EVANGÉLIUMRA:

velem_leszel.jpgorszagodba_erkezel_satirozas.jpg

lk_2335_satirozo_.jpg

---------------------------------------------------------------------

 krisztus_kiraly_szinezo.jpg

B évi Krisztus király rejtények:  http://rajzosevangelium.hupont.hu/53/evkozi-34-krisztuskiraly#ixzz4PaATwpu8

krisztus_ikon.jpg

 

dan_713-14_szokihuzo_2.jpg

---------------------------------------------------------

mk_119_david.jpg

----------------------------------------------------

 

KRISZTUS, A MINDENSÉG KIRÁLYA

jel_15-8.jpg

-----------------------------------------------------------------------------------

alfaomega.jpg 

-----------------------------------------------------------------------------

jezus_pilatus_elott.jpg 


LITURGIA:

2Sám 5,1-3 OLVASMÁNY Sámuel második könyvéből Saul király halála után Izraelnek összes törzse elment Dávidhoz Hebronba, és azt mondták: „Íme, csontod és húsod vagyunk. Már tegnap és tegnapelőtt is, amikor még Saul volt a királyunk, te voltál az, aki vezetted Izrael hadjáratait. Az Úr is azt mondta neked: Legeltesd népemet, Izraelt, és légy fejedelme Izraelnek.” Izrael vénei tehát mind elmentek a királyhoz Hebronba, és Dávid király szövetséget kötött velük Hebronban, az Úr előtt. Aztán fölkenték Dávidot Izrael királyává. Ez az Isten igéje.

 74evkozi_34..jpg

VÁLASZOS ZSOLTÁR 121,1-2.4-5 7b. tónus. Válasz: Isten házába indulunk, * örömtől dobban a szívünk. Vö. 1. vers. Előénekes: Örvendtem, mikor azt mondták nékem, * az Úr házába megyünk. Íme, itt állnak lábaink * kapuid előtt, Jeruzsálem! Hívek: Isten házába indulunk, * örömtől dobban a szívünk. E: Oda járnak föl a törzsek, * az Úr népének törzsei. Az Úr Izraelnek törvénybe adta, * hogy ott nevére áldást mondjanak. Mert ott állnak az ítélőszékek, * Dávid házának székei. H: Isten házába indulunk, * örömtől dobban a szívünk.

 

Kol 1,12-20 SZENTLECKE Szent Pál apostolnak a kolosszeiekhez írt leveléből Testvéreim! Örömmel adjatok hálát az Atyának, aki arra méltatott benneteket, hogy részetek legyen a szentek örökségében, a világosságban. Kiragadott minket a sötétség hatalmából, és helyet adott szeretett Fia országában. Benne nyertük el a megváltást, bűneink bocsánatát. Ő a láthatatlan Isten képmása, minden teremtmény elsőszülöttje. Mert benne teremtett mindent a mennyben és a földön: a láthatókat és a láthatatlanokat, a trónusokat, uralmakat, fejedelemségeket és hatalmasságokat. Minden általa és érte lett teremtve. Ő előbb van mindennél, és minden benne áll fenn. Ő a testnek, az Egyháznak a feje. Ő a kezdet, az elsőszülött a halottak közül, hogy övé legyen az elsőség mindenben. Úgy tetszett (az Atyának), hogy benne lakjék az egész teljesség, s hogy általa békítsen ki magával mindent a földön és a mennyben, minthogy a kereszten kiontott vérével békességet szerzett mindenkinek. Ez az Isten igéje.

 

ALLELUJA Alleluja. 4. szám. Áldott, aki jön az Úr nevében. * Áldott legyen Dávid ősatyánknak eljövendő országa! Mk 11,9b-10a. – 4g. tónus. Alleluja.

 

Lk 23,35-43 † EVANGÉLIUM Szent Lukács könyvéből Abban az időben: Mikor Jézust keresztre feszítették, a nép bámészkodott, a főtanács tagjai pedig gúnyolódtak: „Másokat megszabadított – mondták –, most szabadítsa meg önmagát, ha ő a Messiás, az Isten választottja.” Gúnyt űztek belőle a katonák is, odamentek és ecettel kínálták: „Ha te vagy a zsidók királya, szabadítsd meg magadat!” – mondták. Felirat is volt a feje fölött: Ez a zsidók királya. Az egyik fölfeszített gonosztevő káromolta: „Nem te vagy a Messiás? Szabadítsd meg hát magadat és minket is.” A másik rászólt: „Nem félsz az Istentől? Hisz te is ugyanazt a büntetést szenveded. Mi legalább tetteink méltó büntetését kapjuk. De ez semmi rosszat sem tett.” Aztán hozzá fordult: „Jézus, emlékezzél meg rólam, amikor Országodba érkezel.” Ő ezt válaszolta neki: „Bizony mondom neked, még ma velem leszel a paradicsomban.” Ezek az evangélium igéi.

 

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 43
Tegnapi: 50
Heti: 380
Havi: 1 299
Össz.: 92 911

Látogatottság növelés
Oldal: KRISZTUS, A MINDENSÉG KIRÁLYA
"C"liturgikus év SZÍNEZHETŐ REJTVÉNYEK és KOTTÁS VÁLASZOS ZSOLTÁROK - © 2008 - 2018 - cevrajzosevangelium.hupont.hu

A HuPont.hu weblapszerkesztő. A honlapkészítés nem jelent akadályt: Honlapkészítés

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Itt: rajzos evangélium c év - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »