"C"liturgikus év SZÍNEZHETŐ REJTVÉNYEK és KOTTÁS VÁLASZOS ZSOLTÁROK

Katolikus vasárnapi Igeliturgiát színesíthetjük e rejtvények megfejtésével. Ha tetszik egy-egy rejtvény, nyomtassátok ki és gyerekeknek tegyétek elérhetővé!

 ÉVKÖZI 21.

Évközi 21. vasárnap

 A       Iz 22,19-23            Róm 11,33-36            Mt 16,13-20

 B       Józs 24,1-2.15-17.18   Ef 5,21-32              Jn 6,60-69

 C       Iz 66,18-21            Zsid 12,5-7.11-13       Lk 13,22-30

OLVASMÁNYHOZ:

SZENTLECKE:-O-


EVANGÉLIUMRA:

lk_1322_foci.jpg

Foci különbs. keresőhöz megoldást találsz az Evangélium alatt.

----------------------------------------------------------

lk_1330_hatraarc.jpg

-------------------------------------------

 lk_13_22-30_szuk_ut.jpg

Iz 66,18-21 OLVASMÁNY Izajás próféta könyvéből Ezt mondja az Úr: „Ismerem cselekedeteiket és gondolataikat: eljövök, hogy összegyűjtsek minden népet és nyelvet. Eljönnek majd, és meglátják dicsőségemet. Jelet adok nekik; és azok közül, akik megszabadultak, elküldök néhányat a nemzetekhez: Tarzisz, Put, Lud, Mosek, Ros, Tubál és Jáván népéhez, a távoli szigetekre: azokhoz, akik soha nem hallottak rólam, és nem látták dicsőségemet. Visszahozzák majd minden testvéreteket ajándékul az Úrnak a nemzetek közül; lovakon, kocsikon, hordágyakon, öszvéreken és tevéken hozzák majd őket szent hegyemre, Jeruzsálembe – mondja az Úr. Úgy, ahogy Izrael fiai hozzák az áldozati ajándékot az Úr házába, tiszta edényekben. És közülük is választok majd magamnak papokat és levitákat” – mondja az Úr. Ez az Isten igéje.

80_evkozi_21..jpg

 

VÁLASZOS ZSOLTÁR 116,1.2. 4g. tónus. Válasz: Menjetek el az egész világra, * és hirdessétek az evangéliumot! Mk 16,15 Vagy: Alleluja, alleluja, alleluja. 4. szám. Előénekes: Dicsérjétek az Urat, minden népek, * magasztaljátok őt minden nemzetek. Hívek: Menjetek el az egész világra, * és hirdessétek az evangéliumot! Vagy: Alleluja, alleluja, alleluja. E: Mert erős rajtunk az ő irgalma, * és az ő hűsége örökké megmarad. H: Menjetek el az egész világra, * és hirdessétek az evangéliumot! Vagy: Alleluja, alleluja, alleluja.

Zsid 12,5-7.11-13 SZENTLECKE a Zsidókhoz írt levélből Testvéreim! Megfeledkeztetek a vigasztalásról, amely nektek, a fiaknak szól: „Fiam, ne kicsinyeld le az Úr fenyítését, s ne csüggedj el, ha korhol. Mert megfenyíti az Úr, akit szeret, és megostoroz mindenkit, akit fiává fogad.” Maradjatok állhatatosak a fenyítéskor: az Isten úgy bánik veletek, mint fiaival. Hol van olyan fiú, akit az apja nem fenyít? Igaz, most minden fenyítés inkább szomorúságot okoz, mintsem örömet, később azonban az igaz élet és békesség gyümölcsét termi annak, aki elviseli. Ezért erősítsétek meg a lankadt kezeket és a megroggyant térdeket. Járjatok egyenesen, hogy a megbénult tag ki ne ficamodjék, hanem inkább meggyógyuljon. Ez az Isten igéje.

ALLELUJA Alleluja. 4. szám. Jézus mondja: † „Én vagyok az út, az igazság és az élet, * senki sem jut Atyámhoz, csak általam.” Jn 14,6 – 4g. tónus. Alleluja.

Lk 13,22-30 † EVANGÉLIUM Szent Lukács könyvéből Abban az időben Jézus Jeruzsálem felé tartott. Útközben tanított a városokban és falvakban, melyeken áthaladt. Valaki megkérdezte tőle: „Uram, kevesen vannak, akik üdvözülnek?” Ő így válaszolt: „Törekedjetek bemenni a szűk kapun, mert mondom nektek, sokan próbálnak majd bejutni, de nem tudnak. A ház ura felkel és bezárja az ajtót, ti kint rekedtek, és zörgetni kezdtek az ajtón: »Uram, nyiss nekünk ajtót.« Erre ő azt feleli nektek: »Nem tudom, honnan vagytok.« Akkor ti bizonygatni kezditek: »Veled ettünk és ittunk; a mi utcánkban tanítottál.« De ő megismétli: »Nem tudom, honnan vagytok. Távozzatok tőlem mind, ti gonosztevők!« Ott majd sírás és fogcsikorgatás lesz, amikor látjátok Ábrahámot, Izsákot, Jákobot és mind a prófétákat az Isten országában, magatokat meg kitaszítva onnan. Jönnek majd keletről és nyugatról, északról és délről, és helyet foglalnak az Isten országában. Íme, így lesznek az utolsókból elsők, és az elsőkből utolsók!” Ezek az evangélium igéi.

 

focikulonbsker_megoldas.jpg

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 74
Tegnapi: 50
Heti: 411
Havi: 1 330
Össz.: 92 942

Látogatottság növelés
Oldal: ÉVKÖZI 21.
"C"liturgikus év SZÍNEZHETŐ REJTVÉNYEK és KOTTÁS VÁLASZOS ZSOLTÁROK - © 2008 - 2018 - cevrajzosevangelium.hupont.hu

A HuPont.hu weblapszerkesztő. A honlapkészítés nem jelent akadályt: Honlapkészítés

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Itt: rajzos evangélium c év - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »