"C"liturgikus év SZÍNEZHETŐ REJTVÉNYEK és KOTTÁS VÁLASZOS ZSOLTÁROK

Katolikus vasárnapi Igeliturgiát színesíthetjük e rejtvények megfejtésével. Ha tetszik egy-egy rejtvény, nyomtassátok ki és gyerekeknek tegyétek elérhetővé!

ÉVKÖZI 4.

 

 

 

Évközi 4. vasárnap

 

 A       Szof 2,3;3,12-13       1Kor 1,26-31            Mt 5,1-12

 

 B       5Mz 18,15-20           1Kor 7,32-35            Mk 1,21-28

 

 C       Jer 1,4-5.17-19        1Kor 12,31-13,13        Lk 4,21-30

 

OLVASMÁNY:irdbekor_jeremias_15.jpg

 

SZENTLECKE:

 

1_kor_131_szimba.jpg

 

  Ehhez a rejtvényhez ismerned kell az "oroszlánkirály"C. film főszereplőjét.

 

--------------------------------------------------

 

1_kor_131lengo.jpg

 

 ---------------------------------------------------------------------

 

kozoselemaszer.jpg

 

 -----------------------------------------------------------------------

 

kozoselemahit.jpg

 

 ----------------------------------------------------------------------

 

1kor_1314kukac.jpg

 

 

 

EVANGÉLIUMRA:

 

lk_430_varazskep.jpg

 

-------------------------------------------------------------------- 

 

 

 

varazskep_atrajzolva.jpg------------------------------------------

 

Betűkivonás rejtvény megoldása ez oldal alján megtalálható.

 

 

 

lk_424_betukivonas.jpg

 

 ------------------------------------------------------------

 

Jer 1,4-5.17-19 OLVASMÁNY Jeremiás próféta könyvéből Jozija király napjaiban így szólt hozzám az Úr: „Mielőtt megalkottalak anyád méhében, már ismertelek; mielőtt világra jöttél volna, megszenteltelek, és prófétául rendeltelek a nemzetek javára. Azért hát övezd fel derekad; kelj föl, és mondd el nekik mindazt, amit parancsolok neked. Ne ijedj meg tőlük, különben én ijesztelek meg téged az ő szemük előtt. Íme, én a mai napon erős várossá teszlek; vasoszloppá és ércfallá az egész országgal szemben: Juda királyai és főemberei ellen, papjai és egész népe ellen. Harcolni fognak ellened, de nem győznek le, mert veled vagyok és megszabadítalak” – mondja az Úr. Ez az Isten igéje.

 

 

 

44evkozi_4..jpg

 

1Kor 12,31–13,13 Hosszabb forma: SZENTLECKE Szent Pál apostolnak a korintusiakhoz írt első leveléből Testvéreim! Törekedjetek értékesebb adományokra! Ezért mindennél magasztosabb utat mutatok nektek. Szólhatok az emberek vagy az angyalok nyelvén, ha szeretet nincs bennem, csak zengő érc vagyok vagy pengő cimbalom. Lehet prófétáló tehetségem, ismerhetem az összes titkokat és mind a tudományokat; hitemmel elmozdíthatom a hegyeket, ha szeretet nincs bennem, mit sem érek. Szétoszthatom bár mindenemet a nélkülözők között, odaadhatom a testemet is égőáldozatul, ha szeretet nincs bennem, mit sem használ nekem. A szeretet türelmes, a szeretet jóságos, a szeretet nem féltékeny, nem kérkedik, nem is kevély. Nem tapintatlan, nem keresi a maga javát, nem gerjed haragra, a rosszat nem rója fel. Nem örül a gonoszságnak, örömét az igazság győzelmében leli. Mindent eltűr, mindent elhisz, mindent remél, mindent elvisel. A szeretet nem szűnik meg soha. A prófétálás véget ér, a nyelvek elhallgatnak, a tudomány elenyészik. Megismerésünk most még töredékes, és töredékes a prófétálásunk is. Ha azonban elérkezik a tökéletes, véget ér az, ami töredékes. Gyermekkoromban úgy beszéltem, mint a gyermek, úgy gondolkoztam, mint a gyermek, úgy ítéltem, mint a gyermek. De amikor elértem a férfikort, elhagytam a gyermek szokásait. Ma még csak tükörben, homályosan látunk, akkor majd színről színre. Most még csak töredékes a tudásom, akkor majd úgy ismerek meg mindent, ahogy most engem ismernek. Most még megmarad a hit, a remény és a szeretet, ez a három, de közülük a legnagyobb a szeretet. Ez az Isten igéje. Vagy rövidebb forma: 1Kor 13,4-13

 

 

 

ALLELUJA Alleluja. 6. szám. Az Úr elküldött engem, hogy a szegényeknek örömhírt vigyek, * és a bűn rabjainak szabad életet hirdessek. Lk 4, 18 – 6. tónus. Alleluja.

 

 

 

Lk 4, 21-30 † EVANGÉLIUM Szent Lukács könyvéből Abban az időben: Jézus beszélni kezdett a zsinagógában: „Ma beteljesedett az Írás, melyet az imént hallottatok.” Mindenki helyeselt neki, és csodálkozott a fönséges szavakon, amelyek ajkáról fakadtak. „De hát nem József fia ez?” – kérdezgették. Ekkor így szólt hozzájuk: „Biztosan ezt a mondást szegezitek majd nekem: Orvos, gyógyítsd önmagadat! A nagy tetteket, amelyeket – mint hallottuk – Kafarnaumban végbevittél, tedd meg a hazádban is!” Majd így folytatta: „Bizony mondom nektek, hogy egy próféta sem kedves a maga hazájában. Igazán mondom nektek, sok özvegy élt Izraelben Illés idejében, amikor az ég három évre és hat hónapra bezárult, úgyhogy nagy éhínség támadt az egész földön. De közülük egyikhez sem kapott Illés küldetést, csak a szidom Száreptában élő özvegyasszonyhoz. Ugyanígy Elizeus próféta korában is sok leprás élt Izraelben, s egyikük sem tisztult meg, csak a szíriai Namán.” Ezt hallva, a zsinagógában mind haragra gerjedtek. Felugrottak, űzték őt a városon kívülre, és fölvezették arra a hegyre, amelyen városuk épült, a szakadék szélére, hogy letaszítsák. De ő áthaladt közöttük, és eltávozott. Ezek az evangélium igéi.

 

 

 

megoldasok.jpg

 

 BETŰKIVONÁS:

 

lk_424_egyprofetasemm.jpg 

 

 

 

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 49
Tegnapi: 50
Heti: 386
Havi: 1 305
Össz.: 92 917

Látogatottság növelés
Oldal: ÉVKÖZI 4.
"C"liturgikus év SZÍNEZHETŐ REJTVÉNYEK és KOTTÁS VÁLASZOS ZSOLTÁROK - © 2008 - 2018 - cevrajzosevangelium.hupont.hu

A HuPont.hu weblapszerkesztő. A honlapkészítés nem jelent akadályt: Honlapkészítés

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Itt: rajzos evangélium c év - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »