"C"liturgikus év SZÍNEZHETŐ REJTVÉNYEK és KOTTÁS VÁLASZOS ZSOLTÁROK

Katolikus vasárnapi Igeliturgiát színesíthetjük e rejtvények megfejtésével. Ha tetszik egy-egy rejtvény, nyomtassátok ki és gyerekeknek tegyétek elérhetővé!

ÉVKÖZ1 33. VASÁRNAP

Évközi 33. vasárnap

 A     Péld 31,10-13.19-20.   1Tesz 5,1-6       Mt 25,14-30-31         

 B       Dán 12,1-3             Zsid 10,11-14.18        Mk 13,24-32

 C       Mal 3,19-20            2Tesz 3,7-12            Lk 21,5-19 

OLVASMÁNYRA:eljon_az_ur_mal19-20.jpg


SZENTLECKÉRE:2_tessz_37_aki_nem_akar.jpg

 

EVANGÉLIUMRA:

 amen_satirozo.jpg

utolso_betumuvelet.jpg 

 utolso_betumuvelet_nagyobb.jpg

vegso_idok_gombolyito.jpg -------------------------------------------------------

valaki_mas_rajz.jpg

lk_2125-28.jpg

lk_2128_emeljetek_fel_fejeteket_szokukac.png

lk_2136_lougras.jpg

LITURGIA: 

 Mal 3,19-20a OLVASMÁNY Malakiás próféta könyvéből Íme, elérkezik az a nap, s izzó lesz, mint a kemence. Minden kevély és minden gonosztevő olyan lesz, mint a szalma: az a nap, amely elérkezik, lángra lobbantja őket – mondja a Seregek Ura –,úgy hogy sem gyökér, sem lombozat nem marad belőlük. Nektek pedig, akik félitek a nevemet, felragyog az igazság napja, és sugarai üdvösséget árasztanak. Ez az Isten igéje.

 

VÁLASZOS ZSOLTÁR 97,5-6.7-8.9a.9bc 6. tónus. Válasz: Eljön az Úr ítélni a földet, * igazságban ítéli az egész világot. Vö. 9. vers. Előénekes: Daloljatok az Úrnak citerával, * citerával és a zsoltárok szavával. Harsonákkal és zengő kürtökkel, * ujjongjatok az Úr és király előtt. Hívek: Eljön az Úr ítélni a földet, * igazságban ítéli az egész világot. E: Zúgjon a tenger, és ami betölti, * a földkerekség, és akik rajta élnek. Tapsoljanak a folyamok, * és a hegyek is ujjongjanak az Úr színe előtt. H: Eljön az Úr ítélni a földet, * igazságban ítéli az egész világot. E: Mert eljön ítélni a földet, † igazságban ítéli az egész világot, * egyenlőképpen minden népet. H: Eljön az Úr ítélni a földet, * igazságban ítéli az egész világot.

73evkozi_33..jpg

 

2Tessz 3,7-12 SZENTLECKE Szent Pál apostolnak a tesszaloniki hívekhez írt második leveléből Testvéreim! Tudjátok, hogyan kell minket követni. Nem éltünk tétlenül közöttetek. Senki kenyerét ingyen nem ettük, hanem keserves fáradsággal, éjjel nappal megdolgoztunk érte, hogy senkinek ne legyünk terhére. Nem mintha nem lett volna rá jogunk, hanem mert példát akartunk nektek adni, hogy kövessétek. Már amikor nálatok voltunk, meghagytuk nektek, hogy aki nem akar dolgozni, ne is egyék. Most mégis azt halljuk, hogy némelyek rendetlenül élnek, nem dolgoznak, hanem haszontalanságra fecsérlik idejüket. Az ilyeneknek megparancsoljuk, és a lelkükre kötjük Urunkban, Jézus Krisztusban, hogy békében dolgozva a maguk kenyerét egyék. Ez az Isten igéje.

 

ALLELUJA Alleluja. 6. szám. Nézzetek föl, és emeljétek föl fejeteket, * mert elérkezett megváltástok ideje. Lk 21,28 – 6. tónus. Alleluja.

 

Lk 21,5-19 † EVANGÉLIUM Szent Lukács könyvéből Abban az időben: Amikor némelyek megjegyezték, hogy milyen szép kövekkel és díszes fogadalmi ajándékokkal van díszítve a templom, Jézus ezt mondta: „Jönnek majd napok, amikor abból, amit most itt láttok, kő kövön nem marad, mindent lerombolnak.” Erre megkérdezték tőle: „Mester, mikor történik mindez? És milyen jelek előzik meg?” Ő így válaszolt: „Vigyázzatok, nehogy félrevezessenek titeket! Sokan jönnek az én nevemben s mondják: »Én vagyok.« És: »Elérkezett az idő.« Ne kövessétek őket. Amikor háborúkról és lázadásokról hallotok, ne rémüldözzetek. Mindennek előbb meg kell történnie, de ezzel még nincs itt a vég!” Aztán így folytatta: „Nemzet nemzet ellen és ország ország ellen támad. Nagy földrengés lesz itt is, ott is, éhínség és dögvész. Félelmetes tünemények és rendkívüli jelek tűnnek fel az égen. De előbb kezet emelnek rátok, és üldözni fognak benneteket. Kiszolgáltatnak a zsinagógáknak és börtönbe vetnek. Királyok és helytartók elé hurcolnak az én nevemért, azért, hogy tanúságot tegyetek. Véssétek hát szívetekbe: Ne törjétek fejeteket előre, hogyan védekezzetek. Én olyan ékesszólást és bölcsességet adok majd nektek, hogy egyetlen ellenfeletek sem tud ellenállni vagy ellentmondani. Kiszolgáltatnak benneteket a szülők, testvérek, rokonok és barátok, s némelyeket meg is ölnek. Az én nevemért mindenki gyűlölni fog titeket. De egyetlen hajszál sem vész el a fejetekről. Állhatatossággal őrzitek meg lelketeket.” Ezek az evangélium igéi.

 

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 63
Tegnapi: 50
Heti: 400
Havi: 1 319
Össz.: 92 931

Látogatottság növelés
Oldal: ÉVKÖZ1 33.
"C"liturgikus év SZÍNEZHETŐ REJTVÉNYEK és KOTTÁS VÁLASZOS ZSOLTÁROK - © 2008 - 2018 - cevrajzosevangelium.hupont.hu

A HuPont.hu weblapszerkesztő. A honlapkészítés nem jelent akadályt: Honlapkészítés

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Itt: rajzos evangélium c év - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »