"C"liturgikus év SZÍNEZHETŐ REJTVÉNYEK és KOTTÁS VÁLASZOS ZSOLTÁROK

Katolikus vasárnapi Igeliturgiát színesíthetjük e rejtvények megfejtésével. Ha tetszik egy-egy rejtvény, nyomtassátok ki és gyerekeknek tegyétek elérhetővé!

ADVENT 4.

 

 Advent 4. vasárnapja

 A       Iz 7,10-14              Róm 1,1-7              Mt 1,18-24

 B       2Sám 7,1-5.8-11.16      Róm 16,25-27           Lk 1,26-38

 C       Mik 5,1-4               Zsid 10,5-10           Lk 1,39-45

OLVASMÁNYRA:mik_51_lougras.jpg

zsolt_8015_mozaik.jpg

SZENTLECKÉRE:

zsid_109_oszlopok.jpg

zsid_105.jpg

EVANGÉLIUMRA:
 

 

maria_es_erzsebet_kulonbseg.jpg

 

-------------------------------------------------

 

lk_146_varazskep.jpg

 

Mik 5,1-4a OLVASMÁNY Mikeás próféta könyvéből Ezt mondja az Úr: Te, efratai Betlehem, bár a legkisebb vagy Juda nemzetségei között, mégis belőled születik majd nekem, aki uralkodni fog Izrael felett. Származása az ősidőkre, a régmúlt időkre nyúlik vissza. Ezért elhagyja őket az Úr, míg nem szül, akinek szülnie kell, és testvéréhez, Izrael fiaihoz vissza nem tér a maradék. Föllép és legelteti nyáját az Úr erejében, az Úrnak, az ő Istenének, fenséges nevében. Akkor biztonságban élnek, mert hatalmát kiterjeszti egészen a föld határáig: és ez lesz a béke. Ez az Isten igéje.

 

 

 

04_c_advent_4.jpg

 

VÁLASZOS ZSOLTÁR 79,2ac és 3b.15-16.18-19 4g. tónus. Válasz: Téríts meg minket, Istenünk, * ragyogtasd ránk arcodat, és szabadok leszünk! 4. vers. Előénekes: Figyelj ránk, Izrael pásztora, * ragyogj fel, aki trónolsz a kerubok fölött! Mutasd meg hatalmadat, * jöjj, hogy megszabadíts minket! Hívek: Téríts meg minket, Istenünk, * ragyogtasd ránk arcodat, és szabadok leszünk! E: Seregek Ura, fordulj hozzánk, † tekints le az égből, * lásd, és látogasd meg ezt a szőlőt! Védd meg, amit jobbod ültetett, * és az emberfiát, akit magadnak megerősítettél. H: Téríts meg minket, Istenünk, * ragyogtasd ránk arcodat, és szabadok leszünk! E: Jobbod embere fölé tárd ki kezedet, * az emberfia fölé, akit magadnak megerősítettél. Nem hagyunk el többé, éltess még bennünket, * és mi segítségül hívjuk nevedet. H: Téríts meg minket, Istenünk, * ragyogtasd ránk arcodat, és szabadok leszünk!

 

Zsid 10,5-10 SZENTLECKE a Zsidókhoz írt levélből Testvéreim! Krisztus, amikor a világba lép, így nyilatkozik: Áldozatot és ajándékot nem kívántál, hanem emberi testet alkottál nekem. Nem kedves előtted az engesztelő és égőáldozat. Ezért így szóltam: Íme, elmegyek, hogy teljesítsem akaratodat, amint a könyvtekercsben rólam írva van. Először tehát ezt mondta: „Áldozatot, ajándékot, engesztelő és égőáldozatot nem akartál, nem volt az kedves előtted”, jóllehet ezeket a törvény írta elő. Azután így folytatta: „Íme, elmegyek, hogy teljesítsem akaratodat.” Tehát az előzőket eltörli, hogy helyébe állítsa az utóbbit. Vagyis Isten akarata szerint Jézus Krisztus testének feláldozása egyszer s mindenkorra megszentel bennünket. Ez az Isten igéje.

 

ALLELUJA Alleluja. 2. szám. Íme, az Úrnak szolgálóleánya, * legyen nekem a te igéd szerint. Lk 1,38 – 2. tónus. Alleluja.

 

Lk 1,39-45 † EVANGÉLIUM Szent Lukács könyvéből Az angyali üdvözlet után Mária útra kelt, és a hegyek közé, Juda egyik városába sietett. Belépett Zakariás házába, és köszöntötte Erzsébetet. Amikor Erzsébet meghallotta Mária köszöntését, szíve alatt felujjongott a magzat, és a Szentlélek betöltötte Erzsébetet. Hangos szóval így kiáltott: „Áldott vagy te az asszonyok között, és áldott a te méhednek gyümölcse! Hogyan lehet az, hogy Uram anyja jön hozzám? Mert íme, amikor fülembe csendült köszöntésed szava, örvendezve felujjongott méhemben a magzat! Boldog vagy, aki hitted, hogy beteljesedik mindaz, amit az Úr mondott neked!” Ezek az evangélium igéi.

 

 

 

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 33
Tegnapi: 68
Heti: 217
Havi: 2 151
Össz.: 71 511

Látogatottság növelés
Oldal: ADVENT 4.
"C"liturgikus év SZÍNEZHETŐ REJTVÉNYEK és KOTTÁS VÁLASZOS ZSOLTÁROK - © 2008 - 2018 - cevrajzosevangelium.hupont.hu

A HuPont.hu weblapszerkesztő. A honlapkészítés nem jelent akadályt: Honlapkészítés

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Itt: betlehemi pásztorok rajz - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »