"C"liturgikus év SZÍNEZHETŐ REJTVÉNYEK és KOTTÁS VÁLASZOS ZSOLTÁROK

Katolikus vasárnapi Igeliturgiát színesíthetjük e rejtvények megfejtésével. Ha tetszik egy-egy rejtvény, nyomtassátok ki és gyerekeknek tegyétek elérhetővé!

ÉVKÖZI 17. VASÁRNAP

Évközi 17. vasárnap

 A       1Kir 3,5.7-12          Róm 8,28-30             Mt 13,44-52

 B       2Kir 4,42-44           Ef 4,1-6                Jn 6,1-15

 C       1Mz 18,20-32           Kol 2,12-14             Lk 11,1-13

 

SZENTLECKÉHEZ:rom_815_sorban.jpg

EVANGÉLIUMHOZ: mindennapi_cocacol.jpg

------------SZÓKERESŐHÖZ MEGOLDÁS EZEN AZ OLDALON LEGESLEGALUL------------lk_111-13_kerjetek_vonaltalan.jpg

lk_111-13_kerjetek.jpg

---------------------------------------------------- 

 

mit_csiripelnek.jpg

SZÍNEZZ:miatyanklujza_rajz.jpg

 ------------------------------------------------------------

lk_119_lepotty.jpg 

mondd_ki_lk111.jpg

lk_111-13_betukereso.jpg

mt_69.jpg

 

 LITURGIA:--------------------------------------------------------

Ter 18,20-32 OLVASMÁNY Mózes első könyvéből Ábrahámnak megjelent az Úr, és így szólt hozzá: „Szodoma és Gomorra bűne már égbe kiált, és igen súlyossá lett. Lemegyek hát, és megnézem, hogy valóban úgy viselkedtek-e, ahogyan hozzám szállt az ellenük szóló panasz szava, vagy sem; tudni akarom.” Ekkor az Úr kíséretében levő két férfi Szodoma felé indult, de Ábrahám megállt az Úr előtt. Azután Ábrahám közelebb lépett, és megszólalt: „Valóban el akarod pusztítani az igazakat a gonoszokkal? Talán ötven igaz is akad a városban. Igazán a vesztüket akarod? Nem kegyelmezel meg inkább a helységnek az ötven igazért, aki ott lakik? Távol legyen tőled, hogy az igazakat megöld a gonoszokkal együtt, és az igazaknak meg a gonoszoknak így egyenlő legyen a sorsuk. Ez nem méltó hozzád! Te az egész föld bírája, ne tennél igazságot?!” Az Úr így válaszolt: „Ha ötven igazat találok Szodoma városában, értük megkegyelmezek az egész helységnek.” Ábrahám folytatta és így szólt: „Ha már egyszer elkezdtem, hadd szóljak Uramhoz, ámbár csak por és hamu vagyok. Lehet, hogy öt még hiányzik az ötven igazhoz. Az öt miatt elpusztítod az egész várost?” Az Úr így válaszolt: „Nem pusztítom el, ha legalább negyvenöt igazat találok benne.” Erre Ábrahám folytatta beszédét: „De lehet, hogy csak negyven van.” Az Úr ezt felelte: „Negyven miatt sem fogom megtenni.” Ő újra így szólt: „Ne haragudj, Uram, ha beszélek, de lehet, hogy csak harmincan lesznek.” Ezt válaszolta: „Ha harmincat találok, akkor sem teszem meg.” Ábrahám aztán újra szólt: „Nos, ha már egyszer bátorkodtam Urammal beszélni: Mi lesz, ha csak húszat találsz?” Az Úr így felelt: „Húszért is megkímélem.” Ő folytatta: „Ne haragudj rám, Uram, ha még egyszer szólok: Lehet, hogy csak tízen vannak.” Ezt válaszolta: „Tíz kedvéért is megkímélem a várost.” Ez az Isten igéje.

 57evkozi_17..jpg

VÁLASZOS ZSOLTÁR 137,1-2a.2bc-3.6-7ab.7c-8 12. tónus. Válasz: Amely napon hozzád kiáltok, * hallgass meg engem, Istenem. Vö. 3a. vers. Előénekes: Ünnepellek, Uram, szívem mélyéből, * mert meghallgattad ajkam igéit. Angyalaid előtt zsoltárt éneklek, * szent templomodban arcra borulok. Hívek: Amely napon hozzád kiáltok, * hallgass meg engem, Istenem. E: Szent nevedet mindig megvallom, * irgalmadért és igaz voltodért. Amely napon hozzád kiáltok, hallgass meg engem, * gyarapítsd az erőt lelkemben. H: Amely napon hozzád kiáltok, * hallgass meg engem, Istenem. E: Valóban fölséges az Úr: † az alázatosnak gondját viseli, * messziről felismeri, kik a gőgösök. Örökké tart, Uram, a te irgalmad: * ne vesd meg kezed alkotásait. H: Amely napon hozzád kiáltok, * hallgass meg engem, Istenem. E: Megszabadít engem a te jobb kezed, * az Úr javamra dönti el ügyem. Örökké tart, Uram, a te irgalmad, * ne vesd meg kezed alkotásait. H: Amely napon hozzád kiáltok, * hallgass meg engem, Istenem.

Kol 2,12-14 SZENTLECKE Szent Pál apostolnak a kolosszeiekhez írt leveléből Testvéreim! A keresztségben Jézus Krisztusba temetkeztetek el, és benne fel is támadtatok annak az Istennek az erejébe vetett hit által, aki őt a halálból feltámasztotta. Titeket tehát, akik bűneitek és testi körülmetéletlenségetek következtében halottak voltatok, vele együtt életre keltett. Megbocsátotta minden bűnünket. A következményeivel ellenünk szóló adóslevelet eltörölte, az útból eltávolította és a keresztre szegezte. Ez az Isten igéje.

ALLELUJA Alleluja. 5. szám. A fogadott fiúság Lelkét kaptátok, * általa szólítjuk Istent Atyának. Vö. Róm 8,15bc – 12. tónus. Alleluja.

Lk 11,1-13 † EVANGÉLIUM Szent Lukács könyvéből Történt egyszer, hogy Jézus éppen befejezte imádságát: Ekkor egyik tanítványa arra kérte: „Uram, taníts meg minket imádkozni, mint ahogy János is tanította imádkozni tanítványait.” Jézus erre így szólt hozzájuk: „Amikor imádkoztok, ezt mondjátok: Atyánk! Szenteltessék meg a te neved. Jöjjön el a te országod. Mindennapi kenyerünket add meg nekünk ma. Bocsásd meg vétkeinket, miképpen mi is megbocsátunk minden ellenünk vétőnek. És ne vígy minket kísértésbe.” Azután így folytatta: „Tegyük fel, hogy valamelyiteknek van egy barátja, aki éjfélkor bekopog hozzá és ezt mondja: »Barátom, adj kölcsön nekem három kenyeret! Útról érkezett egy vendégem, s nincs mivel megkínálnom.« De az kiszól: »Ne zavarj engem! Az ajtó már be van zárva, én is, gyermekeim is ágyban vagyunk. Nem tudok fölkelni, hogy adjak neked.« Mondom nektek: Ha nem is kelne fel, hogy adjon neki barátságból, erőszakossága miatt mégis fölkel, és ad neki annyit, amennyire szüksége van. Mondom tehát nektek: Kérjetek és adnak nektek, keressetek és találtok, zörgessetek és ajtót nyitnak nektek. Mert mindaz, aki kér, kap, aki keres, talál, és aki zörget, annak ajtót nyitnak. Van-e köztetek olyan apa, aki követ ad fiának, mikor az kenyeret kér tőle? Vagy ha halat kér, akkor hal helyett tán kígyót ad neki? Vagy ha tojást kér, akkor talán skorpiót nyújt neki? Ha tehát ti, bár gonoszak vagytok, tudtok jót adni gyermekeiteknek, mennyivel inkább adja mennyei Atyátok a Szentlelket azoknak, akik kérik tőle.” Ezek az evangélium igéi.

 mindennapi_cocacol_megoldas.jpg

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 40
Tegnapi: 50
Heti: 377
Havi: 1 296
Össz.: 92 908

Látogatottság növelés
Oldal: ÉVKÖZI 17.
"C"liturgikus év SZÍNEZHETŐ REJTVÉNYEK és KOTTÁS VÁLASZOS ZSOLTÁROK - © 2008 - 2018 - cevrajzosevangelium.hupont.hu

A HuPont.hu weblapszerkesztő. A honlapkészítés nem jelent akadályt: Honlapkészítés

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Itt: rajzos evangélium c év - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »