"C"liturgikus év SZÍNEZHETŐ REJTVÉNYEK és KOTTÁS VÁLASZOS ZSOLTÁROK

Katolikus vasárnapi Igeliturgiát színesíthetjük e rejtvények megfejtésével. Ha tetszik egy-egy rejtvény, nyomtassátok ki és gyerekeknek tegyétek elérhetővé!

ÉVKÖZI 23. VASÁRNAP

 Évközi 23. vasárnap

 A       Ez 33,7-9              Róm 13,8-10             Mt 18,15-20

 B       Iz 35,4-7              Jak 2,1-5               Mk 7,31-37

 C       Bölcs 9,13-18          Filem 9-10.12-17        Lk 14,25-33

OLVASMÁNYHOZ:bolcs_913-19_csuzda.jpg

SZENTLECKÉHEZ:onezimus_pont.jpg

EVANGÉLIUMRA:

mozaikangyal_kereses.jpg

 

-----------------------------------------------------

Jézus követése rejtvényhez a megfejtést ezen a lapon az Evangélium alatt találsz.

lk_1425_bizt.jpg

 ------------------------------------------------------------------------------------------

Bölcs 9,13-19 OLVASMÁNY a Bölcsesség könyvéből Melyik ember képes fölismerni Isten akaratát, és ki tudja elgondolni, mit kíván az Úr? Hisz a halandók gondolatai bizonytalanok, és terveink ingatagok. Mert a romlandó test gátolja a lelket, és a földi sátor ránehezedik a sokat tűnődő elmére. Csak nagy nehezen derítjük ki, ami a földön van, és üggyel-bajjal értjük meg, ami kézenfekvő. Hát akkor az égi dolgokat ki tudná kifürkészni? Ki ismerte föl valaha is akaratodat, ha te nem adtál neki bölcsességet, és nem küldted el neki a magasból szent lelkedet? Csak így lettek simává a földön lakók útjai, s így tanulták meg az emberek, ami kedves a szemedben. Csak a bölcsesség által menekültek meg. Ez az Isten igéje.

82_evkozi_23.jpg

 

VÁLASZOS ZSOLTÁR 89,3-4.5-6.12-13.14 és 17 4g. tónus. Válasz: Te lettél, Uram, menedékünk, * nemzedékről nemzedékre. 1. vers. Előénekes: Te a halandót ismét porrá teszed, * így szólsz: Emberek fiai térjetek vissza. A te szemedben ezer év akár a tegnap, * úgy tűnik tova, mint egy őrállás éjszaka. Hívek: Te lettél, Uram, menedékünk, * nemzedékről nemzedékre. E: Te elragadod őket, * olyanok lesznek, mint a hajnali álom. Mint a fű, mely reggel kisarjad és fölvirul, * estére azonban elfonnyad és elszárad. H: Te lettél, Uram, menedékünk, * nemzedékről nemzedékre. E: Taníts meg számotvetni napjaink sorával, * hogy bölcsességre neveljük szívünket. Térj hozzánk, Urunk, meddig késlekedsz? * Légy könyörületes szolgáidhoz. H: Te lettél, Uram, menedékünk, * nemzedékről nemzedékre. E: Áraszd ránk irgalmadat, * hogy mindenkor örvendjünk és ujjongjunk. Ragyogjon fölöttünk Urunknak, Istenünknek jósága, † áldott legyen kezünk minden műve, * kísérje áldásod kezünk munkáját! H: Te lettél, Uram, menedékünk, * nemzedékről nemzedékre.

Filem 9b-10.12-17 SZENTLECKE Szent Pál apostolnak a Filemonhoz írt leveléből Szeretett Testvéreim! Én, az öreg Pál most Krisztus Jézusért fogságot szenvedek. Fiamért, Onezimuszért könyörgök, akinek bilincseimben én adtam életet. Úgy küldöm vissza hozzád, mint saját szívemet. Szerettem volna magam mellett tartani, hogy helyetted szolgáljon nekem fogságomban, amelyet az evangéliumért viselek. Beleegyezésed nélkül azonban mégsem teszem, hogy jótéteményed ne kényszerből fakadjon, hanem önként vállald. Talán éppen azért hagyott ott egy időre, hogy egyszer s mindenkorra visszakapjad, de már nem mint szolgát, hanem többet: mint szeretett testvért. Mert nekem teljesen az, de neked még inkább: test szerint is, az Úrban is. Ha tehát együtt érzel velem, fogadd őt úgy, mint engem. Ez az Isten igéje.

ALLELUJA Alleluja. 5. szám. Ragyogtasd szolgád fölé arcodat, * végzéseidre taníts meg engem! Zsolt 118,135 – 5. tónus. Alleluja.

Lk 14,25-33 † EVANGÉLIUM Szent Lukács könyvéből Abban az időben: Amikor Jézust nagy népsokaság követte, ő hozzájuk fordult, és így szólt: „Aki hozzám jön, de nem gyűlöli apját, anyját, feleségét, gyermekeit, fivérét és nővéreit, sőt még saját magát is, nem lehet az én tanítványom. Aki tehát nem hordozza keresztjét, és nem így követ, nem lehet az én tanítványom. Ha valaki közületek tornyot akar építeni, vajon nem ül le előbb, hogy kiszámítsa a költségeket, hogy van-e miből befejeznie? Mert ha az alapokat lerakta, de (az építkezést) befejezni nem tudta, mindenki, aki csak látja, gúnyolni kezdi: »Ez az ember építkezésbe fogott, de nem tudta befejezni.« Vagy, ha egy király hadba vonul egy másik király ellen, előbb leül és számot vet, vajon a maga tízezer katonájával szembe tud-e szállni azzal, aki húszezerrel jön ellene? Mert ha nem, követséget küld hozzá még akkor, amikor messze jár, és békét kér tőle. Tehát mindaz, aki közületek nem mond le mindarról, amije van, nem lehet az én tanítványom.” Ezek az evangélium igéi.

 

 lk_1425_biztmegfejtes.jpg

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 81
Tegnapi: 50
Heti: 418
Havi: 1 337
Össz.: 92 949

Látogatottság növelés
Oldal: ÉVKÖZI 23.
"C"liturgikus év SZÍNEZHETŐ REJTVÉNYEK és KOTTÁS VÁLASZOS ZSOLTÁROK - © 2008 - 2018 - cevrajzosevangelium.hupont.hu

A HuPont.hu weblapszerkesztő. A honlapkészítés nem jelent akadályt: Honlapkészítés

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Itt: rajzos evangélium c év - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »