"C"liturgikus év SZÍNEZHETŐ REJTVÉNYEK és KOTTÁS VÁLASZOS ZSOLTÁROK

Katolikus vasárnapi Igeliturgiát színesíthetjük e rejtvények megfejtésével. Ha tetszik egy-egy rejtvény, nyomtassátok ki és gyerekeknek tegyétek elérhetővé!

 ÉVKÖZI 28. VASÁRNAP

 

 Évközi 28. vasárnap

 A       Iz 25,6-10             Fil 4,12-14.19-20       Mt 22,1-14

 B       Bölcs 7,7-11           Zsid 4,12-13            Mk 10,17-30

 C       2Kir 5,14-17           2Tim 2,8-13             Lk 17,11-19

OLVASMÁNYRA:2kir_514_boritek_kupac.jpg

ZSOLTÁR:zsolt_971.2-3_csuszda.jpg


SZENTLECKÉRE:-O-
EVANGÉLIUMRA:

lepras_es_jezus.jpg

----------------------------------------------------------------------

lk_1711-19_gombolyitoo.jpg

------------------------

színező

10_lepras_szinezo.jpg

 ----------------------------------------------------------------------------------

 LITURGIA:

2Kir 5,14-17 OLVASMÁNY a Királyok második könyvéből Elizeus próféta szavára a leprában szenvedő arám Námán lement és az Isten emberének utasítása szerint hétszer alámerült a Jordánban. A teste újra olyan tiszta lett, akár egy kisgyermek teste. Aztán egész kíséretével visszatért az Isten emberéhez. Bement, eléje állt, és ezt mondta: „Valóban, most már tudom, hogy nincs Isten az egész földön, csak Izraelben. Fogadj el ezért szolgádtól némi ajándékot!” De az így felelt: „Úgy igaz, ahogy az Úr él, akinek szolgálatában állok: nem fogadok el semmit.” És hiába unszolta, hogy fogadja el, az nem volt rá hajlandó. Námán ezért így szólt: „Ha nem, akkor adj szolgádnak annyi földet, amennyit egy pár ökör elhúz, mert szolgád ezentúl nem mutat be égő és véres áldozatot másnak, csak az Úrnak.” Ez az Isten igéje.

68evkozi_28.jpg

VÁLASZOS ZSOLTÁR 97,1.2-3ab.3cd-4 6. tónus. Válasz: Az Úr megmutatta üdvösségét, * a nemzetek színe előtt. Vö. 2b. vers. Előénekes: Zengjetek az Úrnak új éneket, * csodálatra méltó, amit művelt. Diadalt aratott jobbjával, * győzelmet szentséges karjával. Hívek: Az Úr megmutatta üdvösségét, * a nemzetek színe előtt. E: Az Úr megmutatta szabadító erejét, * igazságosságát feltárta a népek előtt. Emlékezetébe idézte jóságát és hűségét * Izrael népe iránt. H: Az Úr megmutatta üdvösségét, * a nemzetek színe előtt. E: Meglátta a föld minden határa: * Istenünk szabadulást hozott nékünk. Minden földek, zengjetek az Úrnak öröméneket, * ujjongjatok és zsoltárt mondjatok. H: Az Úr megmutatta üdvösségét, * a nemzetek színe előtt.

2Tim 2,8-13 SZENTLECKE Szent Pál apostolnak Timóteushoz írt második leveléből Szeretett Fiam! Ne felejtsd, hogy Jézus Krisztus, Dávid sarja feltámadt a halálból. Erről szól evangéliumom, amelyért meghurcoltak, sőt mint valami gonosztevőt, még bilincsbe is vertek. De az Isten szava nincs megbilincselve. A választottakért tehát mindent eltűrök, hogy az örök dicsőségben ők is elnyerjék az üdvösséget Krisztus Jézusban. Igaz kijelentés ez: ha meghalunk vele, vele együtt élni is fogunk: ha tűrünk vele, vele együtt uralkodni is fogunk. Ha azonban megtagadjuk őt, ő is megtagad minket, de ha mi hűtlenné válunk, ő hű marad, mert önmagát nem tagadhatja meg. Ez az Isten igéje.

ALLELUJA Alleluja. 5. szám. Adjatok hálát mindenért, * mert Isten ezt kívánja mindnyájatoktól Krisztus Jézusban. 1Tessz 5,18 – 5. tónus. Alleluja.

Lk 17,11-19 † EVANGÉLIUM Szent Lukács könyvéből Jézus egyszer útban Jeruzsálem felé áthaladt Szamaria és Galilea határvidékén. Amikor betért az egyik faluba, tíz leprás férfi jött vele szembe. Még messze voltak, amikor már megálltak, és hangosan így kiáltottak: Jézus, Mester! Könyörülj rajtunk!” Ő rájuk tekintett, és így szólt hozzájuk: „Menjetek és mutassátok meg magatokat a papoknak.” Útközben megtisztultak. Az egyik, amikor észrevette, hogy meggyógyult, visszament, hangos szóval dicsőítette Istent, arcra borult Jézus lába előtt, és hálát adott neki. És ez az ember szamaritánus volt. Jézus megkérdezte: „Nemde tízen tisztultak meg? Hol maradt a többi kilenc? Nem akadt más, aki visszajött volna, hogy hálát adjon Istennek, csak ez az idegen?” Aztán hozzá fordult: „Kelj fel és menj! Hited meggyógyított téged.” Ezek az evangélium igéi.

 

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 53
Tegnapi: 50
Heti: 390
Havi: 1 309
Össz.: 92 921

Látogatottság növelés
Oldal: ÉVKÖZI 28.
"C"liturgikus év SZÍNEZHETŐ REJTVÉNYEK és KOTTÁS VÁLASZOS ZSOLTÁROK - © 2008 - 2018 - cevrajzosevangelium.hupont.hu

A HuPont.hu weblapszerkesztő. A honlapkészítés nem jelent akadályt: Honlapkészítés

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Itt: rajzos evangélium c év - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »