"C"liturgikus év SZÍNEZHETŐ REJTVÉNYEK és KOTTÁS VÁLASZOS ZSOLTÁROK

Katolikus vasárnapi Igeliturgiát színesíthetjük e rejtvények megfejtésével. Ha tetszik egy-egy rejtvény, nyomtassátok ki és gyerekeknek tegyétek elérhetővé!

ÉVKÖZI 27. VASÁRNAP

 

Évközi 27. vasárnap

 A       Iz 5,1-7               Fil 4,6-9               Mt 21,33-43

 B       1Mz 2,18-24            Zsid 2,9-11             Mk 10,2-16

 C       Hab 1,2-3;2,2-4        2Tim 1,6-8.13-14        Lk 17,5-10

OLVASMÁNYRA:habakuk.jpg
SZENTLECKÉRE:-O-
EVANGÉLIUMRA:

 jezus_tanit.jpg

 ----------------------------------------------------------------------------fatipusok_kakukktojas.jpg

-------------------------------------------------------------------------------mustarmag.jpg

-----------------------------------------------------------------------------------

 szederfa.jpg

LITURGIA:

Hab 1,2-3;2,2-4 OLVASMÁNY Habakuk próféta könyvéből Meddig kell még, Uram, segítségért folyamodnom anélkül, hogy meghallgatnál? Hozzád kiáltanom: „Erőszak!” anélkül, hogy megszabadítanál? Miért feded fel előttem a gonoszságot, és mutatod meg a nyomorúságot? Csupa fosztogatást, csupa rablást látok magam előtt; a vádaskodás és civakodás egyre fokozódik. Az Úr is megszólalt, és ezt mondta: „Írd le a látomást, vésd fel táblára, hogy könnyen olvasható legyen. Mert ez a látomás a maga idejében beteljesedik és nem hiúsul meg; ha késik, csak várj, biztosan bekövetkezik, tévedhetetlenül. Akinek nem igaz a lelke, az elbukik, de az igaz élni fog hűségéért.” Ez az Isten igéje.

67evkozi_27.jpg

 

VÁLASZOS ZSOLTÁR 94,1-2.6-7.8-9 2. tónus. Válasz: Bár hallgatnátok ma Isten szavára, * „Népem, ne légy kemény szívű.” Vö. 8. vers. Előénekes: Jöjjetek, örvendezzünk az Úrnak, * és ujjongjunk üdvünk sziklája előtt. Dicsőítő énekkel lépjünk színe elé, * magasztaljuk őt zsoltárt zengve. Hívek: Bár hallgatnátok ma Isten szavára, * „Népem, ne légy kemény szívű.” E: Jöjjetek, boruljunk le, hódoljunk előtte, * hulljunk térdre Urunk, Alkotónk előtt. Mert ő a mi Istenünk, * mi pedig az ő népe, és kezére bízott nyáj vagyunk. H: Bár hallgatnátok ma Isten szavára, * „Népem, ne légy kemény szívű.” E: Bárcsak hallgatnátok ma az ő szavára, † „Ne keményítsétek meg szíveteket, * mint egykor Meribánál, Massza napján a pusztában, ahol atyáitok megkísértettek engem, * próbára tettek, bár látták számos csodámat. H: Bár hallgatnátok ma Isten szavára, * „Népem, ne légy kemény szívű.”

2Tim 1,6-8.13-14 SZENTLECKE Szent Pál apostolnak Timóteushoz írt második leveléből Szeretett Fiam! Figyelmeztetlek, éleszd fel magadban Isten kegyelmét, amely kézföltételem folytán benned él. Hiszen Isten nem a csüggedtség, hanem az erő, a szeretet és a józanság lelkét adta nekünk. Ne szégyellj hát tanúságot tenni Urunk mellett, sem mellettem, aki érte fogoly vagyok. Ehelyett vállald az evangéliumért a szenvedéseket velem együtt, bízva az Isten erejében. Eszményed az az egészséges tanítás legyen, amelyet Krisztus Jézus hitében és szeretetében tőlem hallottál. Őrizd meg a rád bízott kincset a Szentlélek erejével, aki bennünk lakik. Ez az Isten igéje.

ALLELUJA Alleluja. 7. szám. Az Úr igéje örökké megmarad, * ez az a tanítás, amelyet hirdetek néktek. 1Pét 1,25 – 7b. tónus. Alleluja.

Lk 17,5-10 † EVANGÉLIUM Szent Lukács könyvéből Abban az időben: Az apostolok kérték az Urat: „Növeld bennünk a hitet.” Az Úr így válaszolt: „Ha csak akkora hitetek lesz is, mint a mustármag, s azt mondjátok ennek a szederfának: Szakadj ki tövestől és verj gyökeret a tengerben, engedelmeskedik nektek. Melyiktek mondja béresének vagy bojtárjának, amikor a mezőről hazajön: »Gyere ide tüstént és ülj asztalhoz.« Nem ezt mondja-e inkább: »Készíts nekem vacsorát, övezd fel magadat és szolgálj ki, amíg eszem és iszom! Aztán majd ehetsz és ihatsz te is?« S talán megköszöni a szolgának, hogy teljesítette parancsait? Így ti is, amikor megteszitek, amit parancsoltak nektek, mondjátok: haszontalan szolgák vagyunk, hiszen csak kötelességünket teljesítettük.” Ezek az evangélium igéi.

 

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 85
Tegnapi: 50
Heti: 422
Havi: 1 341
Össz.: 92 953

Látogatottság növelés
Oldal: ÉVKÖZI 27.
"C"liturgikus év SZÍNEZHETŐ REJTVÉNYEK és KOTTÁS VÁLASZOS ZSOLTÁROK - © 2008 - 2018 - cevrajzosevangelium.hupont.hu

A HuPont.hu weblapszerkesztő. A honlapkészítés nem jelent akadályt: Honlapkészítés

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Itt: rajzos evangélium c év - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »