"C"liturgikus év SZÍNEZHETŐ REJTVÉNYEK és KOTTÁS VÁLASZOS ZSOLTÁROK

Katolikus vasárnapi Igeliturgiát színesíthetjük e rejtvények megfejtésével. Ha tetszik egy-egy rejtvény, nyomtassátok ki és gyerekeknek tegyétek elérhetővé!

Színes diaképeket ebben a témában itt találhatsz:

 http://labibbia.hupont.hu/24/feltamadas#ixzz43og4B6T2

HÚSVÉT 3.VASÁRNAPJA

Húsvét 3. vasárnapja

 A       ApCsel 2,14.22-28       1Pt 1,17-21            Lk 24,13-35

 

 B       ApCsel 3,13-15.17-19    1Jn 2,1-5              Lk 24,35-48

 

 C       ApCsel 5,27-32.40-41    Jel 5,11-14            Jn 21,1-19

 

OLVASMÁNYRA:

7apcsel_527_engedelmesseg.jpg
SZENTLECKÉRE:

6jel_512_behelyezgetos.jpg

5amen_mozaik.jpg

EVANGÉLIUMRA: 

4

sulthal.jpg

3

jn_211-19_a_barka_jobb_oldala.jpg

 

2-----------------------------------------------------------------------------

jn_211-19_kulonbseg.jpg

1

szeretsz-e_jn_211-19.jpg

LITURGIA:

ApCsel 5,27b-32.40b-41 OLVASMÁNY az Apostolok Cselekedeteiből Azokban a napokban az apostolokat a jeruzsálemi főtanács elé állították: A főpap kérdőre vonta őket: „Szigorúan megparancsoltuk nektek, hogy ne tanítsatok az ő nevében, és lám, egész Jeruzsálem tele van tanításotokkal. Ránk akarjátok hárítani annak az embernek a vérét.” Péter és az apostolok így válaszoltak: „Inkább kell engedelmeskedni Istennek, mint az embereknek. Atyáink Istene feltámasztotta Jézust, akit ti keresztfára feszítve megöltetek. Isten jobbja fejedelemmé és Megváltóvá emelte, hogy megtérítse Izraelt, és megbocsássa bűneit. Mi ezeknek a dolgoknak tanúi vagyunk a Szentlélekkel egyetemben, akit az Isten megadott azoknak, akik engedelmeskednek neki.” Erre odahívatták az apostolokat, megvesszőztették őket, aztán rájuk parancsoltak, hogy Jézus nevében ne beszéljenek, azután szabadon engedték őket. Boldogan távoztak a főtanácsból, mert méltók lettek arra, hogy Jézus nevéért gyalázatot szenvedjenek. Ez az Isten igéje.

 

34husvet_3..jpg

 

VÁLASZOS ZSOLTÁR 29,2 és 4.5-6.11 és 12a és 13b 6. tónus. Válasz: Magasztallak, Uram, * mivel megmentettél engem. Vö. 2a. vers. Vagy: Alleluja, alleluja, alleluja. 6. szám. Előénekes: Magasztallak, Uram, mivel megmentettél engem, * nem engedted, hogy ellenségeim ujjongjanak rajtam. Uram, lelkemet kihoztad a halál országából, * életben tartottál, nehogy sírba szálljak. Hívek: Magasztallak, Uram, * mivel megmentettél engem. Vagy: Alleluja, alleluja, alleluja. E: Zsoltárt zengjetek az Úrnak, ti az ő szentjei, * és dicsérjétek az ő szent nevét. Mert haragja csak egy pillanat, * de jósága végigkísér egész életünkön. H: Magasztallak, Uram, * mivel megmentettél engem. Vagy: Alleluja, alleluja, alleluja. E: Ha este meg is látogat a sírás, * reggelre az öröm visszatér. Meghallgatott az Úr és megkönyörült rajtam, * az Úr lett az én segítségem. H: Magasztallak, Uram, * mivel megmentettél engem. Vagy: Alleluja, alleluja, alleluja. E: Sírásomat örömre fordítottad, * Uram, Istenem, magasztallak mindörökké. H: Magasztallak, Uram, * mivel megmentettél engem. Vagy: Alleluja, alleluja, alleluja.

Jel 5,11-14 SZENTLECKE a Jelenések könyvéből Én, János, amint látomásomban néztem a trónt, az élőlények és a vének körül angyalok seregének hangját hallottam. Számuk tízezerszer tízezerre és ezerszer ezerre rúgott. Harsányan zengték: „Méltó a Bárány, akit megöltek, hogy övé legyen a hatalom, a gazdagság, a bölcsesség, az erő, a tisztelet, a dicsőség és az áldás!” Majd hallottam, hogy minden teremtmény a mennyben, a földön, a föld alatt és a tengerben, az egész világmindenséggel egyetemben ezt harsogta: „A trónon ülőnek és a Báránynak áldás, tisztelet, dicsőség és hatalom örökkön-örökké!” A négy élőlény így felelt: „Ámen”, a vének pedig leborultak és imádták. Ez az Isten igéje.

ALLELUJA Alleluja. 5. szám. Feltámadt Krisztus, ki mindeneket alkotott, * és megkönyörült az emberi nemen. – 5. tónus. Alleluja.

Jn 21,1-19 Hosszabb forma

† EVANGÉLIUM Szent János könyvéből Feltámadása után Jézus egy alkalommal így jelent meg tanítványainak a Tibériás-tó partján: Együtt voltak Simon Péter és Tamás, melléknevén Didimusz, továbbá a galileai Kávából való Natanael, Zebedeus fiai és még két másik tanítvány. Simon Péter így szólt hozzájuk: „Megyek halászni.” „Mi is veled megyünk” – felelték. Kimentek és bárkába szálltak. De azon az éjszakán nem fogtak semmit. Amikor megvirradt, Jézus ott állt a parton. A tanítványok azonban nem ismerték fel, hogy Jézus az. Jézus megszólította őket: „Fiaim, nincs valami ennivalótok?” „Nincs” – felelték. Erre azt mondta nekik: „Vessétek ki a hálót a bárka jobb oldalán, ott majd találtok.” Kivetették a hálót, s alig bírták visszahúzni a tömérdek haltól. Erre az a tanítvány, akit Jézus szeretett, így szólt Péterhez: „Az Úr az!” Amint Simon Péter meghallotta, hogy az Úr az, magára öltötte köntösét – mert neki volt vetkőzve –, és beugrott a vízbe. A többi tanítvány követte a bárkával. A hallal teli hálót is maguk után húzták. Nem voltak messze a parttól, csak mintegy kétszáz könyöknyire. Amikor partot értek, izzó parazsat láttak, s rajta halat, mellette meg kenyeret. Jézus szólt nekik: „Hozzatok a halból, amit most fogtatok.” Péter visszament, és partra vonta a hálót, amely tele volt nagy hallal, szám szerint százötvenhárommal, s bár ennyi volt benne, nem szakadt el a háló. Jézus hívta őket: „Gyertek, egyetek!” A tanítványok közül senki sem merte megkérdezni: „Ki vagy?” – hiszen tudták, hogy az Úr az. Jézus fogta a kenyeret, és adott nekik, Ugyanígy halból is. Ez volt a harmadik eset, hogy a halálból való feltámadása után Jézus megjelent nekik. * Miután ettek, Jézus megkérdezte Simon Pétertől: „Simon, János fia, jobban szeretsz-e engem, mint ezek?” Péter így szólt: „Igen, Uram, te tudod, hogy szeretlek.” Erre Jézus azt mondta neki: „Legeltesd bárányaimat!” Aztán újra megkérdezte tőle: „Simon, János fia, szeretsz te engem?” Ő azt felelte: „Igen, Uram, tudod, hogy szeretlek!” Erre azt mondta neki: „Legeltesd juhaimat!” Majd harmadszor is megkérdezte tőle: „Simon, János fia, szeretsz engem?” Péter elszomorodott, hogy harmadszor is megkérdezte: „Szeretsz engem?”, és ezt válaszolta: „Uram, te mindent tudsz, azt is tudod, hogy szeretlek!” Jézus pedig ismét ezt mondta: „Legeltesd juhaimat! Bizony, bizony, mondom neked: Amikor még fiatal voltál, felövezted magad, és oda mentél, ahova akartál. De ha majd megöregszel, kiterjeszted karjaidat. Más fog felövezni téged, és oda visz, ahova nem akarod.” Azt jelezte e szavakkal, hogy (Péter) milyen halállal dicsőíti majd meg az Istent. Azután hozzátette: „Kövess engem!” Ezek az evangélium igéi.

 

 

megoldasok.jpg

 

maria_kis_jezussal_keplabirintus.jpgmaria_kis_jezussal.jpg

 

 jn_211-19_kulonbseg_megoldas.jpg

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 90
Tegnapi: 50
Heti: 427
Havi: 1 346
Össz.: 92 958

Látogatottság növelés
Oldal: HÚSVÉT 3.VASÁRNAPJA
"C"liturgikus év SZÍNEZHETŐ REJTVÉNYEK és KOTTÁS VÁLASZOS ZSOLTÁROK - © 2008 - 2018 - cevrajzosevangelium.hupont.hu

A HuPont.hu weblapszerkesztő. A honlapkészítés nem jelent akadályt: Honlapkészítés

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Itt: rajzos evangélium c év - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »