"C"liturgikus év SZÍNEZHETŐ REJTVÉNYEK és KOTTÁS VÁLASZOS ZSOLTÁROK

Katolikus vasárnapi Igeliturgiát színesíthetjük e rejtvények megfejtésével. Ha tetszik egy-egy rejtvény, nyomtassátok ki és gyerekeknek tegyétek elérhetővé!

ÉVKÖZI 30. VASÁRNAP

Évközi 30. vasárnap

 A       2Mz 22,20-26           1Tesz 1,5-10            Mt 22,34-40

 B       Jer 31,7-9             Zsid 5,1-6              Mk 10,46-52

 C       Sir 35,15-17.20-22     2Tim 4,6-8.16-18        Lk 18,9-14

OLVASMÁNYRA:-O-
SZENTLECKÉRE:

palyam_vegigfutotam_egy.jpg

palyam_vegigfutotam.jpg

------------------------------------------------------------ 

betumozaik_2_tim_46.jpg 

----------------------------------


EVANGÉLIUMRA:

 

lk_1814_oszlopok.jpg 

--------------------------------------------------------

115.jpg

-----------------------------------------------------------

lk_189_mozaik.jpg

-------------------------------------------------------------------- 

lk_189-14_kulkeres.jpg

 

LITURGIA:

Sir 35,15b-17.20-22a OLVASMÁNY Sirák fia könyvéből Az Úr igaz bíró: nem nézi az ember személyét, nem részrehajló a szegény kárára; s meghallgatja azt, aki a balsorsban kéri őt. Nem utasítja el az árvák könyörgését, sem az özvegyet, ha tele van panasszal. Aki szívből szolgálja, azt elfogadja az Úr, az ilyenek imádsága a felhőkig hatol. A nyomorgók jajszava áthatol a felhőkön, és nem csendesül, míg el nem éri célját. Nem tágít, amíg rá nem tekint a Fölséges, és míg nem szolgáltat neki igazságot. És az Úr nem késlekedik. Ez az Isten igéje.

89_evkozi_30..jpg

 

VÁLASZOS ZSOLTÁR 33,2-3.17-18.19 és 23 4g. tónus. Válasz: A szegény felkiáltott az Istenhez, * és Isten meghallgatta őt. Vö. 7a. vers. Előénekes: Minden időben áldom az Urat, * dicséretét szüntelenül zengi ajkam. Lelkem az Úrban dicsekszik, * hallják meg a szelídek és örvendezzenek. Hívek: A szegény felkiáltott az Istenhez, * és Isten meghallgatta őt. E: Az Úr arcát a gonoszok ellen fordítja, * emléküket is eltörli a földről. Kiáltottak az igazak, és az Úr meghallgatta őket, * és minden szorongatásból megszabadultak. H: A szegény felkiáltott az Istenhez, * és Isten meghallgatta őt. E: Közel van az Úr azokhoz, kik töredelmes szívűek, * és szabadulást hoz a megtört lelkeknek. Az Úr megváltja szolgáinak lelkét, * és nem bűnhődnek, kik őbenne bíznak. H: A szegény felkiáltott az Istenhez, * és Isten meghallgatta őt.

2Tim 4,6-8.16-18 SZENTLECKE Szent Pál apostolnak Timóteushoz írt második leveléből Szeretett Fiam! Az én véremet nemsokára kiontják áldozatul. Eltávozásom ideje közel van. A jó harcot megharcoltam, a pályát végigfutottam, a hitet megtartottam. Készen vár rám az igazság győzelmi koszorúja, amelyet az Úr, az igazságos Bíró megad nekem azon a napon. De nemcsak nekem, hanem mindenkinek, aki örömmel várja az ő eljövetelét. Első védekezésem alkalmával senki sem állt pártomra, mindenki cserbenhagyott. Ne számítson nekik bűnül! Ám az Úr mellém állt, és erőt öntött belém, hogy befejezzem az evangélium hirdetését, és tudomást szerezzen róla minden pogány. Így megmenekültem az oroszlán torkából. Sőt, az Úr ezután is megszabadít minden gonosz cselvetéstől, és átment mennyei országába. Dicsőség legyen neki mindörökké! Ámen. Ez az Isten igéje.

ALLELUJA Alleluja. 4. szám. Isten Krisztusban kiengesztelődött a világgal, * és ránk bízta a kiengesztelődés igéit. 2Kor 5,19 – 4g. tónus. Alleluja.

Lk 18,9-14 † EVANGÉLIUM Szent Lukács könyvéből Abban az időben: Az elbizakodottaknak, akik magukat igaznak tartották, másokat pedig megvetettek, Jézus ezt a példabeszédet mondta: „Két ember fölment a templomba imádkozni, az egyik farizeus volt, a másik vámos. A farizeus megállt, és így imádkozott magában: »Istenem, hálát adok neked, hogy nem vagyok olyan, mint a többi ember, rabló, igazságtalan, házasságtörő, mint ez a vámos is. Kétszer böjtölök hetenként, és tizedet adok mindenből, amim van.« A vámos pedig távolabb állt meg, és a szemét sem merte az égre emelni, hanem a mellét verve így szólt: »Istenem, légy irgalmas nekem bűnösnek.« Mondom nektek, hogy ez megigazultan ment haza, amaz viszont nem. Mert mindazt, aki magát felmagasztalja, megalázzák, aki pedig megalázza magát, azt felmagasztalják.” Ezek az evangélium igéi.

 betumozaik_2_tim_46m.jpg

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 38
Tegnapi: 50
Heti: 375
Havi: 1 294
Össz.: 92 906

Látogatottság növelés
Oldal: ÉVKÖZI 30.
"C"liturgikus év SZÍNEZHETŐ REJTVÉNYEK és KOTTÁS VÁLASZOS ZSOLTÁROK - © 2008 - 2018 - cevrajzosevangelium.hupont.hu

A HuPont.hu weblapszerkesztő. A honlapkészítés nem jelent akadályt: Honlapkészítés

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Itt: rajzos evangélium c év - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »