"C"liturgikus év SZÍNEZHETŐ REJTVÉNYEK és KOTTÁS VÁLASZOS ZSOLTÁROK

Katolikus vasárnapi Igeliturgiát színesíthetjük e rejtvények megfejtésével. Ha tetszik egy-egy rejtvény, nyomtassátok ki és gyerekeknek tegyétek elérhetővé!

ÉVKÖZI 29. VASÁRNAP

 

Évközi 29. vasárnap

 

 A       Iz 45,1.4-6            1Tesz 1,1-5             Mt 22,15-21

 

 B       Iz 53,10-11            Zsid 4,14-16            Mk 10,35-45

 

 C       2Mz 17,8-13            2Tim 3,14-4,2           Lk 18,1-8

 

OLVASMÁNYRA:kiv_178-13.jpg

 

ZSOLTÁR:oszovetsegi_konyv_keprejtveny.jpg
SZENTLECKÉRE:2tim_42_bmozaik.jpg2tim314_zsolt.jpg
2tim314_szines.jpg2tim_314-42_csu.jpgEVANGÉLIUMRA:-O-

 

OLTÁRISZENTSÉG IMÁDÁS:

 

ima_satiroznii.jpg 

 

  

Kiv 17,8-13 OLVASMÁNY Mózes második könyvéből A választott nép pusztai vándorlása idején történt: Az amalekiták előrenyomultak, hogy Refidimnél megküzdjenek Izrael fiaival. Mózes így szólt Józsuéhoz: „Válassz ki nekünk férfiakat, és szállj harcba az amalekitákkal. Én pedig holnap Isten botjával a kezemben kiállok a domb tetejére.” Józsue úgy tett, ahogy Mózes parancsolta, és megütközött az amalekitákkal. Mózes közben Áronnal és Hurral fölment a domb tetejére. Ameddig Mózes a kezét kitárva tartotta, az izraeliták fölényben voltak, de ha leeresztette a kezét, az amalekiták jutottak fölényhez. Mózes karja végül is elfáradt. Ezért vettek egy követ, odavitték és ráültették. Áron és Hur pedig a karját tartotta, egyik az egyik oldalon, a másik a másik oldalon. Így karja kitárva maradt napszálltáig. Józsue pedig kardélre hányta az amalekitákat és hadi népüket. Ez az Isten igéje.

 

 

 

69evkozi_29..jpg

 

 

 

 

 

 

 

VÁLASZOS ZSOLTÁR 120,1-2.3-4.5-6.7-8 3. tónus. Válasz: Segítségünk az Úr nevében van, * aki mennynek és a földnek alkotója. 2. vers. Előénekes: Szememet a hegyekre emelem, * honnét is jöhetne segítségem. Segítséget csak az Úrtól kaphatok, * aki a mennynek és a földnek alkotója. Hívek: Segítségünk az Úr nevében van, * aki mennynek és a földnek alkotója. E: Nem engedi inogni lábadat, * nem alszik el aki őriz téged. Bizony nem szunnyad, nem is alszik el, * aki őre Izraelnek. H: Segítségünk az Úr nevében van, * aki mennynek és a földnek alkotója. E: Az Úr a te őrződ, ő a te védelmed, ő jobbod felől megóv téged. Nem éget délben a nap tüze, * és nem dermeszt a holdas éjjel. H: Segítségünk az Úr nevében van, * aki mennynek és a földnek alkotója. E: Az Úr megvédi lelkedet, * az Úr megőriz minden bajtól. Az Úr vigyáz rád jártadban, keltedben, * mostantól fogva mindörökké. H: Segítségünk az Úr nevében van, * aki mennynek és a földnek alkotója.

 

 

 

2Tim 3,14-4,2 SZENTLECKE Szent Pál apostolnak Timóteushoz írt második leveléből Szeretett Fiam! Tarts ki amellett, amit tanultál, s amiről meggyőződtél, hiszen tudod, kitől tanultad. Gyermekkorod óta ismered a Szentírást: ez megadja neked az útmutatást ahhoz, hogy a Krisztus Jézusba vetett hit által eljuss az üdvösségre. Minden írás, amelyet az Isten sugalmazott, jól használható a tanításra, az érvelésre, a feddésre s az igaz életre való nevelésre, hogy az Isten embere tökéletes és minden jóra kész legyen. Kérve kérlek az Istenre és Krisztus Jézusra, aki ítélkezni fog élők és holtak fölött, az ő eljövetelére és országára: hirdesd az igét, állj vele elő, akár alkalmas, akár alkalmatlan. Érvelj, ints, buzdíts nagy türelemmel és hozzáértéssel. Ez az Isten igéje.

 

 

 

ALLELUJA Alleluja. 1. szám. Isten szava élő és átható, * megítéli a gondolatot és a szándékot szívünk mélyén. Zsid 4,12 – 9. tónus. Alleluja.

 

 

 

Lk 18,1-8 † EVANGÉLIUM Szent Lukács könyvéből Abban az időben: Példabeszédet mondott Jézus arról, hogy szüntelenül kell imádkozni és nem szabad belefáradni. Így szólt: „Az egyik városban élt egy bíró, aki Istentől nem félt és embertől nem tartott. Élt abban a városban egy özvegyasszony is. Ez elment hozzá, és kérte: »Szolgáltass nekem igazságot ellenfelemmel szemben.« A bíró egy ideig vonakodott, aztán mégis így szólt magában: »Noha Istentől nem félek, embertől nem tartok, de ez az özvegy annyira terhemre van, hogy igazságot szolgáltatok neki, mert a végén még nekem jön és megver.«” Az Úr így szólt: „Hallottátok, hogy mit mond az igazságtalan bíró. Vajon Isten nem szolgáltat igazságot választottjainak, akik éjjel-nappal hozzá folyamodnak? Talán megvárakoztatja őket? Mondom nektek, hamarosan igazságot szolgáltat nekik. Csak az a kérdés, hogy amikor az Emberfia eljön, talál-e hitet a földön?” Ezek az evangélium igéi.

 

 

 

 2tim_314-42_csum.jpg

 

 

 

 ima_satiroznii_satirozva.jpg

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 37
Tegnapi: 50
Heti: 374
Havi: 1 293
Össz.: 92 905

Látogatottság növelés
Oldal: ÉVKÖZI 29.
"C"liturgikus év SZÍNEZHETŐ REJTVÉNYEK és KOTTÁS VÁLASZOS ZSOLTÁROK - © 2008 - 2018 - cevrajzosevangelium.hupont.hu

A HuPont.hu weblapszerkesztő. A honlapkészítés nem jelent akadályt: Honlapkészítés

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Itt: rajzos evangélium c év - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »