"C"liturgikus év SZÍNEZHETŐ REJTVÉNYEK és KOTTÁS VÁLASZOS ZSOLTÁROK

Katolikus vasárnapi Igeliturgiát színesíthetjük e rejtvények megfejtésével. Ha tetszik egy-egy rejtvény, nyomtassátok ki és gyerekeknek tegyétek elérhetővé!

NAGYBÖJT 5.

 

Nagyböjt 5. vasárnapja

 A       Ez 37,12-14             Róm 8,8-11             Jn 11,1-45

 B       Jer 31,31-34            Zsid 5,7-9             Jn 12,20-33

 C       Iz 43,16-21             Fil 3,8-14             Jn 8,1-11

OLVASMÁNYRA:
SZENTLECKÉRE:
EVANGÉLIUMRA:

jn_81-11_kie_az_itelet.jpg

---------------------------------------------------------------------

joel212.jpg

-----------------------------------------------------------

jn_811.jpg

 ---------------------------------------------------------------------------------------

iz_4320.jpg

--------------------------------------------------------------------  

iz_4316.jpg

 

 Iz 43,16-21 OLVASMÁNY Izajás próféta könyvéből Ezt mondja az Úr: aki egykor utat készített a tengeren át és ösvényt a nagy vizekben, aki kivezette a harci szekereket és lovakat, a hadsereget és a hőst: elbuktak és nem keltek föl többé, odavesztek, és kialudtak, mint a mécses lángja: „Most már ne arra gondoljatok, ami régen történt, és ne a múlt dolgaira figyeljetek! Nézzétek: én valami újat viszek végbe, és már sarjadóban is van, nem látjátok? Valóban, utat készítek a pusztában, és folyókat a sivatagban. Dicsőíteni fog a mező minden vadja, a sakálok és a struccok, mert vizet fakasztok a pusztában és folyókat a sivatagban, hogy inni adjak népemnek, az én kiválasztottamnak. A nép, amelyet magamnak alkottam, hirdetni fogja dicsőségemet.” Ez az Isten igéje.

19_nagybojt_5.jpg

VÁLASZOS ZSOLTÁR 125,1-2ab.2cd-3.4-5.6 8 G. tónus. Válasz: Hatalmas dolgot művelt az Úr vélünk, * azért szívből ujjongunk. 3. vers. Előénekes: Midőn az Úr hazahívta Sionnak foglyait, * olyanok voltunk, mint akik álmodnak. Megtelt akkor örömmel az ajkunk, * és a nyelvünk ujjongással. Hívek: Hatalmas dolgot művelt az Úr vélünk, * azért szívből ujjongunk. E: Akkor így beszéltek a nemzetek: * „Az Úr nagy dolgot művelt vélük.” Hatalmas dolgot művelt az Úr vélünk, * azért szívből ujjongunk. H: Hatalmas dolgot művelt az Úr vélünk, * azért szívből ujjongunk. E: Fordítsd, Uram, jóra sorsunkat, * amint megárasztod délen a folyókat. Akik könnyek között vetnek, * majd ujjongva aratnak. H: Hatalmas dolgot művelt az Úr vélünk, * azért szívből ujjongunk. E: Sírva viszik a magot, mikor vetni indulnak, * de ujjongva jönnek, jönnek és hozzák kévéiket. H: Hatalmas dolgot művelt az Úr vélünk, * azért szívből ujjongunk.

Fil 3,8-14 SZENTLECKE Szent Pál apostolnak a filippiekhez írt leveléből Testvéreim! Krisztus Jézusnak fönséges ismeretéhez mérten mindent hátránynak tartok. Érte mindent elvetettem, sőt szemétnek tekintek, csakhogy Krisztust elnyerhessem és hozzá tartozzam. Hiszen nem a törvény útján váltam igazzá, hanem a Jézus Krisztusba vetett hit révén. Isten ugyanis a hit által tett igazzá, hogy megismerjem őt és feltámadásának erejét, de a szenvedésben is vállaljam vele a közösséget. Így hasonló akarok lenni hozzá halálában, hogy ezáltal eljussak a halálból a feltámadásra is. Nem mintha már elértem volna, vagy már a célban lennék, de futok utána, hogy magamhoz ragadjam, ahogy Krisztus is megragadott engem. Testvéreim, nem gondolom, hogy máris magamhoz ragadtam, de azt igen, hogy elfelejtem, ami mögöttem van, és nekilendülök annak, ami előttem van. Futok a kitűzött cél felé, az égi hivatás jutalmáért, amelyre Isten meghívott Krisztusban. Ez az Isten igéje.

EVANGÉLIUM ELŐTTI VERS

Teljes szívvel térjetek vissza hozzám, mondja a mi Urunk Istenünk, mert jóságos és irgalmas vagyok tihozzátok!Joel 2,12-13 – 3a. tónus.

Jn 8,1-11 † EVANGÉLIUM Szent János könyvéből Abban az időben Jézus kiment az Olajfák-hegyére. Kora reggel újra megjelent a templomban. A nép köréje sereglett, ő pedig leült, és tanította őket. Az írástudók és a farizeusok egy házasságtörésen ért asszonyt vittek eléje. Odaállították középre, és így szóltak hozzá: „Mester, ezt az asszonyt házasságtörésen érték. Mózes azt parancsolta a törvényben, hogy az ilyet meg kell kövezni. Hát te mit mondasz?” Ezt azért kérdezték, hogy próbára tegyék, és vádolhassák. Jézus lehajolt, és az ujjával írni kezdett a földön. Ők azonban tovább faggatták. Erre fölegyenesedett, és azt mondta nekik: „Az vesse rá az első követ, aki közületek bűn nélkül van!” Aztán újra lehajolt, s tovább írt a földön. Azok meg ennek hallatára egymás után eloldalogtak, kezdve a véneken, s csak Jézus maradt ott a középen álló asszonnyal. Jézus fölegyenesedett és megszólította: „Asszony, hol vannak, akik vádoltak téged? Senki sem ítélt el?” „Senki, Uram” – felelte az asszony. Erre Jézus azt mondta neki: „Én sem ítéllek el. Menj, de többé ne vétkezzél!” Ezek az evangélium igéi.

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 73
Tegnapi: 50
Heti: 410
Havi: 1 329
Össz.: 92 941

Látogatottság növelés
Oldal: NAGYBÖJT 5.
"C"liturgikus év SZÍNEZHETŐ REJTVÉNYEK és KOTTÁS VÁLASZOS ZSOLTÁROK - © 2008 - 2018 - cevrajzosevangelium.hupont.hu

A HuPont.hu weblapszerkesztő. A honlapkészítés nem jelent akadályt: Honlapkészítés

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Itt: rajzos evangélium c év - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »