"C"liturgikus év SZÍNEZHETŐ REJTVÉNYEK és KOTTÁS VÁLASZOS ZSOLTÁROK

Katolikus vasárnapi Igeliturgiát színesíthetjük e rejtvények megfejtésével. Ha tetszik egy-egy rejtvény, nyomtassátok ki és gyerekeknek tegyétek elérhetővé!

ÉVKÖZI 22.

 Évközi 22. vasárnap

 A       Jer 20,7-9             Róm 12,1-2              Mt 16,21-27

 B   5Mz 4,1-2.6-8     Jak 1,17-18.21-22.27    Mk 7,1-8.14-15.21-23

 C     Sir 3,17-18.20.28-29   Zsid 12,18-19.22-24     Lk 14,1.7-14

OLVASMÁNYHOZ:

sir_329_kukac.jpg

SZENTLECKÉHEZ:zsid_1218_mondatrakojpg.jpg

zsid_1218_ponto.jpg

EVANGÉLIUMRA:

lougr_lk_1417.jpg

-------------------------------------------

csalogasd_elolk_141.7.jpg-------------------------------------------------

jn_146_kakukk.jpg

 

---------------------------------

 LITURGIA:

 Sir 3,19-21.30-31 OLVASMÁNY Sirák fia könyvéből Fiam, alázattal vidd végbe tetteidet, és jobban szeretnek majd, mintha adakoznál. Nagy vagy? Annál inkább alázd meg magadat, akkor majd kegyelmet találsz Istennél. Mivelhogy igen nagy az Isten hatalma, tiszteletben tartják az alázatosak. Nincs gyógyír a gőgös embernek sebére, a gonoszság vert benne gyökeret, és nem is veszi észre. A bölcs szív nyitva áll a bölcsek szavának, s a figyelmes fül bölcsességre vágyik. Ez az Isten igéje.62evkozi_22..jpg

VÁLASZOS ZSOLTÁR 67,4-5ac.6-7ab.10-11. 2. tónus. Válasz: Jóságodban Istenünk, * hajlékot készítesz a szegénynek. Vö. 11b. vers. Előénekes: Örvendjenek az igazak és ujjongjanak Isten színe előtt, * és örömükben ujjongjanak. Énekeljetek az Istennek, † nevének zsoltárt zengjetek, * valóban Úr az ő neve. Hívek: Jóságodban Istenünk, * hajlékot készítesz a szegénynek. E: Árváknak atyja és özvegyek gyámola, * Isten az ő szentséges templomában. Isten a hontalannak otthont készít, * a rabnak visszaadja szabadságát. H: Jóságodban Istenünk, * hajlékot készítesz a szegénynek. E: Bőséges esőt adtál, Istenünk, * örökségedbe, ellankadt népedbe új erőt öntöttél. Lakást adtál nyájadnak azon a földön, * amelyet jóságodban szereztél a szegényeknek, Istenünk. H: Jóságodban Istenünk, * hajlékot készítesz a szegénynek.

Zsid 12,18-19.22-24a SZENTLECKE a Zsidókhoz írt levélből Testvéreim! Ti nem kézzel tapintható hegyhez, és lobogó tűzhöz járultatok, sem sűrű homályhoz, sötétséghez, sem forgószélhez, harsonazengéshez vagy mennydörgő szózathoz, amelynek hallatára (a zsidók) könyörögni kezdtek, hogy ez a hang ne szóljon tovább hozzájuk. Nem, ti Sion hegyéhez járultatok, az élő Isten városához, a mennyei Jeruzsálemhez, az angyalok ezreihez, az égben számon tartott elsőszülöttek ünnepi sokadalmához és gyülekezetéhez, mindnyájunk bírájához, az Istenhez, a tökéletes igazak lelkeihez, az új szövetség közvetítőjéhez, Jézushoz. Ez az Isten igéje.

ALLELUJA Alleluja. 2. szám. Jézus mondja: † „Vegyétek magatokra igámat, és tanuljatok tőlem, mert szelíd vagyok és alázatos szívű.” Mt 11,29ab – 2. tónus. Alleluja.

Lk 14,1.7-14 † EVANGÉLIUM Szent Lukács könyvéből Az egyik szombaton Jézus betért egy vezető farizeus házába, hogy nála étkezzék. Amikor észrevette, hogy a meghívottak válogatják az első helyeket, egy példabeszédet mondott nekik. „Amikor lakomára hívnak – kezdte –, ne ülj az első helyre, mert akadhat a hivatalosak közt nálad előkelőbb is. Ha ez megérkezik, odajön, aki meghívott titeket, és felszólít: »Add át a helyedet neki.« És akkor szégyenszemre az utolsó helyet kell elfoglalnod. Ha tehát hivatalos vagy valahova, menj el, és foglald el az utolsó helyet, hogy amikor a házigazda odajön, így szóljon hozzád: »Barátom, menj följebb.« Milyen kitüntetés lesz ez számodra a többi vendég előtt! Mert mindazt, aki magát felmagasztalja, megalázzák, aki pedig magát megalázza, azt felmagasztalják.” Ekkor a házigazdához fordult: „Amikor ebédet vagy vacsorát adsz, ne hívd meg barátaidat, se testvéreidet, se rokonaidat, se gazdag szomszédaidat, mert azok is meghívnak és viszonozzák neked. Ha lakomát adsz, hívd meg a szegényeket, bénákat, sántákat, vakokat. Boldog leszel, mert ők nem tudják neked viszonozni. Te azonban az igazak feltámadásakor megkapod jutalmadat.” Ezek az evangélium igéi.

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 50
Tegnapi: 50
Heti: 387
Havi: 1 306
Össz.: 92 918

Látogatottság növelés
Oldal: ÉVKÖZI 22.
"C"liturgikus év SZÍNEZHETŐ REJTVÉNYEK és KOTTÁS VÁLASZOS ZSOLTÁROK - © 2008 - 2018 - cevrajzosevangelium.hupont.hu

A HuPont.hu weblapszerkesztő. A honlapkészítés nem jelent akadályt: Honlapkészítés

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Itt: rajzos evangélium c év - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »