"C"liturgikus év SZÍNEZHETŐ REJTVÉNYEK és KOTTÁS VÁLASZOS ZSOLTÁROK

Katolikus vasárnapi Igeliturgiát színesíthetjük e rejtvények megfejtésével. Ha tetszik egy-egy rejtvény, nyomtassátok ki és gyerekeknek tegyétek elérhetővé!

ÉVKÖZI 18. VASÁRNAP

 Évközi 18. vasárnap

 A       Iz 55,1-3              Róm 8,35.37-39          Mt 14,13-21

 B       2Mz 16,2-4.12-15       Ef 4,17.20-24           Jn 6,24-35

 C       Préd 1,2;2,21-23       Kol 3,1-5.9-11          Lk 12,13-21

OLVASMÁNYHOZ:

hiabavalosag.jpg 

pred_223_szokukac.jpg 


lk_12.16_kulker_esztelen_gazdag_hosszu.jpgSZENTLECKÉHEZ:ne_hazudj.pngef_417.20-24.jpgef_417.20-.jpgEVANGÉLIUMRA:

mt_53_csoki.jpg

mt53_lelekbensz.jpg

LITURGIA:

Préd 1,2;2,21-23 OLVASMÁNY a Prédikátor könyvéből Minden hiábavalóság, mondja a Prédikátor, csupa hiábavalóság. Minden csak hiábavalóság. Hisz jó néhány ember munkálkodott bölcsen, okosan és sikerrel, azután át kellett engednie szerzeményét olyannak, aki mit sem fáradt érte. Ez is hiábavalóság és nagy baj! Igen, mi haszna van az embernek sok-sok fáradozásából és törekvéséből, amellyel emésztette magát életében? Valóban: minden napja csupa szenvedés, és minden tevékenysége csak bosszúság. Szíve még éjjel sem tud megnyugodni. Ez is hiábavalóság! Ez az Isten igéje.

 77_evkozi_18..jpg

VÁLASZOS ZSOLTÁR 89,3-4.5-6.12-13.14 és 17 4g. tónus. Válasz: Uram, menedékünk lettél * nemzedékről nemzedékre. Előénekes: Te a halandót ismét porrá teszed, * így szólsz: „Térjetek vissza, emberek fiai.” A te szemedben ezer év akár a tegnap, * úgy tűnik tova, mint egy őrtállás éjszaka. Hívek: Uram, menedékünk lettél * nemzedékről nemzedékre. E: Te elragadod őket, * olyanok lesznek, mint a hajnali álom. Mint a fű, mely reggel kisarjad és fölvirul, * de estére lefonnyad és elszárad. H: Uram, menedékünk lettél * nemzedékről nemzedékre. E: Taníts meg számotvetni napjaink sorával, * hogy bölcsességre neveljük szívünket. Térj hozzánk, Urunk, meddig vársz még? * Légy könyörületes szolgáidhoz! H: Uram, menedékünk lettél * nemzedékről nemzedékre. E: Áraszd ránk irgalmadat, * hogy mindenkor örvendjünk és ujjongjunk. Ragyogjon fölöttünk Urunknak, Istenünknek jósága, † áldott legyen kezünk minden műve, * kísérje áldásod kezünk minden munkáját. H: Uram, menedékünk lettél * nemzedékről nemzedékre.

Kol 3,1-5.9-11 SZENTLECKE Szent Pál apostolnak a kolosszeiekhez írt leveléből Testvéreim! Krisztussal együtt ti is feltámadtatok. Keressétek tehát azt, ami odafönt van, ahol Krisztus ül az Isten jobbján. Az égiekre irányuljon figyelmetek, ne a földiekre. Hiszen meghaltatok, és életetek Krisztussal az Istenben van elrejtve. Amikor azonban Krisztus, a mi életünk, újra megjelenik, vele együtt ti is megjelentek a dicsőségben. Fojtsátok el tehát tagjaitokban, ami földies: a paráznaságot, a tisztátalanságot, az érzéki vágyakat, a bűnös kívánságokat és a kapzsiságot, ami nem más, mint bálványimádás. Ne hazudjatok egymásnak. Vessétek le a régi embert szokásaival együtt, és öltsétek föl az újat, aki állandóan megújul Teremtőjének képmására a teljes megismerésig. Itt már nincs görög vagy zsidó, körülmetélt vagy körülmetéletlen, barbár vagy szittya, szolga vagy szabad, hanem Krisztus a minden, és ő van mindenben. Ez az Isten igéje.

ALLELUJA Alleluja. 1. szám. Boldogok a lélekben szegények, * mert övék a mennyek országa. Mt 5,3 – 1 D2. tónus. Alleluja.

Lk 12,13-21 † EVANGÉLIUM Szent Lukács könyvéből Abban az időben: Amikor Jézus tanított, valaki megszólalt a sokaságból: „Mester, szólj testvéremnek, hogy ossza meg velem az örökséget.” Ő így válaszolt neki: „Ember, ki hatalmazott fel engem, hogy bírátok legyek, és elosszam örökségteket?” Majd a tömeghez fordult: „Vigyázzatok, és őrizkedjetek minden kapzsiságtól, mert nem a vagyonban való bővelkedéstől függ az ember élete.” Példabeszédet is mondott nekik: „Egy gazdag embernek a földje bőséges termést hozott. Így okoskodott magában: Mit tegyek? Nincs hová gyűjtenem a termésemet. Tudom már, mit teszek: lebontom csűreimet és nagyobbakat építek, oda gyűjtöm majd a termést és minden vagyonomat. Aztán majd elégedetten mondom magamnak: Ember, van elég vagyonod, eltart sok évig. Pihenj, egyél, igyál, és élvezd az életet! Ám az Isten így szólt hozzá: Esztelen, még az éjjel számon kérik tőled lelkedet. Kié lesz mindaz, amit szereztél? Így jár az, aki kincset gyűjt magának ahelyett, hogy Istenben gazdagodnék.” Ezek az evangélium igéi.

 





Weblap látogatottság számláló:

Mai: 90
Tegnapi: 50
Heti: 427
Havi: 1 346
Össz.: 92 958

Látogatottság növelés
Oldal: ÉVKÖZI 18.
"C"liturgikus év SZÍNEZHETŐ REJTVÉNYEK és KOTTÁS VÁLASZOS ZSOLTÁROK - © 2008 - 2018 - cevrajzosevangelium.hupont.hu

A HuPont.hu weblapszerkesztő. A honlapkészítés nem jelent akadályt: Honlapkészítés

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Itt: rajzos evangélium c év - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »