"C"liturgikus év SZÍNEZHETŐ REJTVÉNYEK és KOTTÁS VÁLASZOS ZSOLTÁROK

Katolikus vasárnapi Igeliturgiát színesíthetjük e rejtvények megfejtésével. Ha tetszik egy-egy rejtvény, nyomtassátok ki és gyerekeknek tegyétek elérhetővé!

ÉVKÖZI 14.

 Évközi 14. vasárnap

A       Zak 9,9-10             Róm 8,9.11-13           Mt 11,25-30

 B       Ez 2,2-5               2Kor 12,7-10            Mk 6,1-6

 C       Iz 66,10-14            Gal 6,14-18             Lk 10,1-12.17-20

SZENTLECKÉHEZ:gal_614.jpg

EVANGÉLIUMHOZ:

 lk102.jpg

 

lk_10.20_minek_oruljunk_felhoben.jpg ------------------------------------------------------------------------- 

ordas.jpg 

 -------------------------------------------------------------------------------

Tréfás feladat:
Tudod-e, hány embert küldött Jézus maga előtt a falvakba hirdetni azt, hogy : "Elérkezett hozzátok az Isten országa!"
Ha nem tudod, akkor:
1. Gondolj egy számra egy és tíz között.
2. Szorozd meg 9-cel.
3. Add össze a számjegyek összegét.
4. Szorozd meg nyolccal.
Na, ennyien voltak! Ellenőrizhető a Szentírásban itt:   Lk 10,1

-----------------------------------------------------------------------------------

szamolos_1.jpg

 ----------------------------------------------------------------------------------

 szamolos_2.jpg

  ------------------------------------------------------------------------------LITURGIA:

Iz 66,10-14c OLVASMÁNY Izajás próféta könyvéből Örülj, Jeruzsálem, s ujjongjatok ti is mind, akik szeretitek! Örüljetek és vigadjatok, akik gyászoltatok miatta! Táplálkozzatok tejével, lakjatok jól vigaszt nyújtó keblén, és teljetek el gyönyörűséggel csodálatos gazdagságából. Mert ezt mondja az Úr: Íme, kiárasztom rá a békét, mint folyamot, és mint kiáradt patakot, a nemzetek dicsőségét. Tejjel táplálnak, karjukon hordoznak és térdükön becéznek titeket. Amint az anya vigasztalja gyermekét, úgy vigasztallak én is titeket; Jeruzsálemben leltek vigasztalást. Ennek láttán örülni fog szívetek; Csontjaitok, mint a fű, sarjadoznak: Szolgáinak az Úr megmutatja segítő kezét. Ez az Isten igéje.

 

54evkozi_14..jpg

VÁLASZOS ZSOLTÁR 65,1-3a.4-5.6-7a.16 és 20 10. tónus. Válasz: Minden föld Istent dicsérje. Vö. 1. vers. (13. dallam.) Előénekes: Minden föld dicsérje az Istent, * dicső nevének zsoltárt zengjetek! Hívek: Minden föld Istent dicsérje. E: Magasztaló énekkel mondjátok Istennek: * „Mily csodásak a te műveid!” H: Minden föld Istent dicsérje. E: Az egész föld imádjon és magasztaljon téged, * nevedet zsoltárral dicsérje! H: Minden föld Istent dicsérje. E: Jöjjetek, és lássátok Isten műveit, * csodálatos, amit az emberekért végbe vitt. H: Minden föld Istent dicsérje. E: Szárazfölddé tette a tengert, * gyalogszerrel keltek át a vízen. H: Minden föld Istent dicsérje. E: Örvendezzünk tehát őbenne, * mert hatalmával uralkodik mindörökké. H: Minden föld Istent dicsérje. E: Jertek ide mind, és halljátok, † kik félitek az Istent, * elmondom, mily nagy dolgot tett vélem. H: Minden föld Istent dicsérje. E: Áldott legyen az Isten, aki nem vetette el imámat, * és nem vonta meg tőlem irgalmát. H: Minden föld Istent dicsérje.

Gal 6,14-18 SZENTLECKE Szent Pál apostolnak a galatákhoz írt leveléből Testvéreim! Nem akarok mással dicsekedni, mint a mi Urunk, Jézus Krisztus keresztjével. Általa keresztre szegezték nekem a világot, és engem is a világnak. Mert sem a körülmetéltség nem ér semmit, sem a körülmetéletlenség, hanem csak az új teremtmény. Béke és irgalom mindazoknak, akik ezt a szabályt követik, Isten (igaz) Izraelének! Ezután senki ne okozzon kellemetlenséget nekem, mert Jézus jegyeit viselem testemen. A mi Urunk, Jézus Krisztus kegyelme legyen lelketekkel, testvérek! Ámen. Ez az Isten igéje.

ALLELUJA Alleluja. 5. szám. Szívetekben uralkodjék Krisztus békéje, * Krisztus tanítása töltsön el titeket gazdagon. Kol 3,15a és 16a – 5. tónus. Alleluja.

  

Lk 10,1-12.17-20 Hosszabb forma: † EVANGÉLIUM Szent Lukács könyvéből Az apostolok kiválasztása után Jézus kiválasztott más hetvenkét tanítványt, és elküldte őket kettesével maga előtt minden városba és helységbe, ahová menni szándékozott. Így szólt hozzájuk: „Az aratnivaló sok, de a munkás kevés. Kérjétek hát az aratás Urát, küldjön munkásokat aratásába. Menjetek! Úgy küldelek titeket, mint bárányokat a farkasok közé. Ne vigyetek magatokkal se erszényt, se tarisznyát, se sarut. Az úton senkit se köszöntsetek. Ha betértek egy házba, először is ezt mondjátok: Békesség e háznak! Ha békesség fia lakik ott, rászáll a ti békességtek, ha nem, visszaszáll rátok. Maradjatok ugyanabban a házban, és azt egyétek és igyátok, amijük van. Mert méltó a munkás a maga bérére. Ne járjatok házról házra. Ha egy városba érkeztek, és szívesen látnak titeket, egyétek, amit elétek adnak. Gyógyítsátok meg ott a betegeket, és hirdessétek: Elérkezett hozzátok az Isten országa! * De ha betértek valamelyik városba, és nem látnak titeket szívesen, menjetek ki az utcára, és mondjátok: Még a port is lerázzuk, ami városotokban a lábunkra tapadt, de tudjátok meg: Elérkezett hozzátok az Isten országa. Bizony mondom nektek: Szodomának könnyebb sorsa lesz azon a napon, mint ennek a városnak.” A hetvenkét tanítvány nagy örömmel tért vissza. „Uram – mondták –, a te nevedre még a gonosz lelkek is engedelmeskedtek nekünk.” Ő így válaszolt: „Láttam a sátánt: mint a villám, úgy bukott le az égből. Hatalmat adtam nektek, hogy kígyókon és skorpiókon járjatok, hogy minden ellenséges erőn úrrá legyetek: Semmi sem fog ártani nektek. Mindazonáltal ne annak örüljetek, hogy a gonosz lelkek engedelmeskedtek nektek. Inkább annak örüljetek, hogy nevetek föl van írva a mennyben.”

 megoldasok.jpg

5

4

3

2

1lk_10.20_minek_oruljunkm.jpg

 

 

 

 

 

 

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 87
Tegnapi: 50
Heti: 424
Havi: 1 343
Össz.: 92 955

Látogatottság növelés
Oldal: ÉVKÖZI 14.
"C"liturgikus év SZÍNEZHETŐ REJTVÉNYEK és KOTTÁS VÁLASZOS ZSOLTÁROK - © 2008 - 2018 - cevrajzosevangelium.hupont.hu

A HuPont.hu weblapszerkesztő. A honlapkészítés nem jelent akadályt: Honlapkészítés

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Itt: rajzos evangélium c év - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »