"C"liturgikus év SZÍNEZHETŐ REJTVÉNYEK és KOTTÁS VÁLASZOS ZSOLTÁROK

Katolikus vasárnapi Igeliturgiát színesíthetjük e rejtvények megfejtésével. Ha tetszik egy-egy rejtvény, nyomtassátok ki és gyerekeknek tegyétek elérhetővé!

ÉVKÖZI 11.

Évközi 11. vasárnap

A       2Mz 19,2-6             Róm 5,6-11              Mt 9,36-10,8

B       Ez 17,22-24            2Kor 5,6-10             Mk 4,26-34

C       2Sám 12,7-10.13        Gal 2,16.19-21          Lk 7,36-8,3

 

OLVASMÁNYRA:2sam_127.jpg

SZENTLECKÉRE:-O-

EVANGÉLIUMRA:

------------------------------------------------------------------------------------

 

simon_farizeus_mozaik_lk_736.jpg

 

szokereso_zsolt_31.jpg

 

-----------------------------------------------------------------------osszekeveredett_betuk_lk_736-83.jpg

 --------------------------------------------------------------------------

bunbano_asszony_kulonbseg.jpg

 

2Sám 12,7-10.13 OLVASMÁNY Sámuel második könyvéből Miután Dávid súlyosan vétkezett, Nátán próféta így szólt hozzá: „Ezt mondja az Úr, Izrael Istene: »Fölkentelek Izrael királyává, és kiszabadítottalak Saul kezéből. Neked adtam urad házát, és öledbe urad asszonyait, és rád bíztam Izrael házát és Juda házát. S ha ez még kevés lett volna, sokkal többet is adtam volna neked. Miért vetetted hát meg az Urat, miért tettél olyat, ami gonosznak számít az Úr szemében? Kard által elveszítetted a hetita Uriját, hogy elvehesd a feleségét. Igen, elveszítetted őt az ammoniták kardja által! Nos, a kard sose fordul el házadtól, amiért megvetettél, és elvetted a hetita Úrijától a feleségét, hogy a te asszonyod legyen.«” Erre Dávid így szólt Nátánhoz: „Vétkeztem az Úr ellen!” Nátán ezt válaszolta Dávidnak: „Íme, az Úr is megbocsátja bűnödet, s nem halsz meg.” Ez az Isten igéje.

 

 

 

59_evkozi_11..jpg

ZSOLTÁR 31,1-2.5.7.11 4g. tónus. Válasz: Bocsásd meg, Uram bűnömet, * vétkeim terhét vedd el rólam. Előénekes: Boldog, akinek az Úr megbocsátotta bűneit, * akinek betakarta gonoszságát. Boldog az, akinek vétkét az Úr fel nem rója, * kinek lelkében nincsen álnokság. Hívek: Bocsásd meg, Uram bűnömet, * vétkeim terhét vedd el rólam. E: Bűnömet eléd tártam, * nem rejtettem el vétkemet előled. Így szóltam: † „Gonoszságomat megvallom, Uram, * és te megbocsátottad vétkeimet.” H: Bocsásd meg, Uram bűnömet, * vétkeim terhét vedd el rólam. E: Te vagy menedékem, † a gyötrelemtől megóvsz engem, * és a szabadulás ujjongásával veszel körül engem. H: Bocsásd meg, Uram bűnömet, * vétkeim terhét vedd el rólam. E: Vigadjatok és ujjongjatok, igazak az Úrban, * és örvendezzen minden tiszta szívű. H: Bocsásd meg, Uram bűnömet, * vétkeim terhét vedd el rólam.

 

Gal 2,16.19-21 SZENTLECKE Szent Pál apostolnak a galatákhoz írt leveléből Testvéreim! Tudjuk, hogy az ember nem a törvény tettei alapján igazul meg, hanem a Jézus Krisztusba vetett hit által. Ezért mi is elfogadtuk Jézus Krisztus hitét, hogy a Krisztusba vetett hit által igazuljunk meg és ne a törvény cselekedetei által, amelyek senkit sem tehetnek igazzá. Hiszen a törvény által meghaltam a törvénynek, hogy Istennek éljek, mert Krisztussal engem is keresztre feszítettek. Élek, de már nem én, hanem Krisztus él énbennem. Minthogy azonban most még testben élek, Isten Fiának hitében élek, aki szeretett engem, és feláldozta magát értem. Nem vetem el az Isten kegyelmét. Mert ha a törvény útján igazzá válhat az ember, Krisztus hiába halt meg. Ez az Isten igéje. 

ALLELUJA Alleluja. 2. szám. Isten szeretett minket, * és elküldte Fiát engesztelésül bűneinkért. 1Jn 4,10b – 2. tónus. Alleluja. Lk 7,36-8,3 †

EVANGÉLIUM Szent Lukács könyvéből Abban az időben: Egy farizeus meghívta Jézust, hogy étkezzék nála. Betért hát a farizeus házába, és ott asztalhoz ült. Élt a városban egy bűnös nő. Amikor megtudta, hogy Jézus a farizeus házában van vendégségben, alabástrom edényben illatos olajat hozott. Megállt hátul Jézus lábánál. Sírt, könnyeivel öntözte Jézus lábát, majd hajával megtörölte, és csókolgatta. Végül pedig megkente illatos olajjal. Ennek láttára a vendéglátó farizeus így szólt magában: „Ha ez próféta volna, tudná, hogy ki és miféle, aki érinti őt: hogy ez egy bűnös nő.” Jézus akkor hozzá fordult: „Simon, mondanék neked valamit.” Az így válaszolt: „Mester, beszélj!” „Egy hitelezőnek két adósa volt. Az egyik ötszáz dénárral tartozott neki, a másik ötvennel. Nem volt miből fizetniük, hát elengedte mindkettőnek. Melyikük szereti most jobban?” „Úgy gondolom az, akinek többet engedett el” – felelte Simon. „Helyesen ítéltél” – válaszolta. Majd az asszony felé fordulva így szólt Simonhoz: „Látod ezt az asszonyt? Betértem házadba, s te nem adtál vizet a lábamra. Ez viszont könnyeivel öntözte a lábamat, és hajával törölte meg. Csókot sem adtál nekem, ez meg szüntelenül csókolgatja lábamat, amióta csak bejött. Aztán te nem kented meg fejemet olajjal. Ez meg kenetet öntött a lábamra. Azt mondom hát neked, sok bűne bocsánatot nyer, mert nagyon szeretett. Akinek keveset bocsátanak meg, az kevésbé szeret.” Aztán így szólt az asszonyhoz: „Bocsánatot nyertek bűneid. Menj békével!” * Erre a vendégek kezdték mondogatni magukban: „Ki ez, hogy még a bűnöket is megbocsátja?” Ő pedig ismét az asszonyhoz fordult: „A hited megszabadított téged. Menj békével!” Ezután bejárta a városokat és a falvakat, tanított és hirdette az Isten országát. Vele volt a tizenkettő és néhány asszony, akiket a gonosz lelkektől és a különféle betegségektől megszabadított: Mária, melléknevén Magdalai, akiből hét ördög ment ki, Johanna, Heródes intézőjének, Kuzának a felesége, Zsuzsanna és még sokan mások, akik vagyonukból gondoskodtak róla. Ezek az evangélium igéi.

 megoldasok.jpg lk_736bunbano_asszony_kulonbsegm.jpg

 simon_farizeus_mozaik_mlk_736.jpg

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 90
Tegnapi: 50
Heti: 427
Havi: 1 346
Össz.: 92 958

Látogatottság növelés
Oldal: ÉVKÖZI 11.
"C"liturgikus év SZÍNEZHETŐ REJTVÉNYEK és KOTTÁS VÁLASZOS ZSOLTÁROK - © 2008 - 2018 - cevrajzosevangelium.hupont.hu

A HuPont.hu weblapszerkesztő. A honlapkészítés nem jelent akadályt: Honlapkészítés

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Itt: rajzos evangélium c év - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »