"C"liturgikus év SZÍNEZHETŐ REJTVÉNYEK és KOTTÁS VÁLASZOS ZSOLTÁROK

Katolikus vasárnapi Igeliturgiát színesíthetjük e rejtvények megfejtésével. Ha tetszik egy-egy rejtvény, nyomtassátok ki és gyerekeknek tegyétek elérhetővé!

ÉVKÖZI 2. VASÁRNAP

Évközi 2. vasárnap

A       Iz 49,3.5-6            1Kor 1,1-3              Jn 1,29-34 

B       1Sám 3,3-10.19         1Kor 6,13-15.17-20      Jn 1,35-42

C       Iz 62,1-5              1Kor 12,4-11            Jn 2,1-12

 

OLVASMÁNYRA:

 

iz_624_hianyosbetu.jpg

iz_621-4_korona.jpg

-------------------------------------------------iz_621-5_szokukac.jpg

SZENTLECKÉRE: ---------------------------------------------

setalas_lelekadomany.jpg

---------------------------------------------------------------------

gyogyitas_rajzzal.jpg

 ------------------------------------------------------------

gyogyitas.jpg

 ---------------------------------------------------------------

csodatevo.jpg

 ----------------------------------------------

tudas1kor_124-11.jpg

----------------------------------------1kor_128_bolcsesseg_rajz.jpg

----------------------------------------------------------------------

bolcsesseg_kep.jpg

-----------------------------------------------------------------------------

hit_1kor128.jpg

 

EVANGÉLIUMRAjn_21-11_szinezo_mozaik.jpg

Liturgia: Iz 62,1-5 OLVASMÁNY Izajás próféta könyvéből Így szól az Úr: Sion miatt nem hallgathatok, és Jeruzsálem miatt nem nyugszom, amíg föl nem ragyog igazsága, mint a hajnal, és szabadulása, mint a fáklya, nem tündököl. Meglátják majd a népek igazságodat és a királyok dicsőségedet. Új néven hívnak majd, amellyel az Úr ajka nevez el. A dicsőség koronája leszel az Úr kezében, királyi fejdísz Istened kezében. Nem hívnak többé „Elhagyottnak”, sem országodat „Pusztaságnak” hanem így neveznek: „Gyönyörűségem”, és országodat: „Menyasszony”, mert az Úr örömét találja benned, s országod újra férjhez megy. Mert amint a vőlegény feleségül veszi a leányt, úgy fog frigyre lépni veled, aki téged felépít; és amint a vőlegény örül a menyasszonynak, úgy leli örömét benned Istened. Ez az Isten igéje.50_evkozi_2_cev.jpg

 

VÁLASZOS ZSOLTÁR 95,1-2a.2b-3.7-8a.9-10a és c 11. tónus. Válasz: Hirdessétek minden népnek, * mondjátok el az Úr csodás tetteit. Vö. 3. vers. Előénekes: Énekeljetek az Úrnak új éneket, * minden föld az Úrnak énekeljen. Énekeljetek az Úrnak, áldjátok nevét, * napról napra hirdessétek üdvösségét. Hívek: Hirdessétek minden népnek, * mondjátok el az Úr csodás tetteit. E: Hirdessétek dicsőségét a nemzetek között, * és csodatetteit minden népnek. H: Hirdessétek minden népnek, * mondjátok el az Úr csodás tetteit. E: Népek családjai, adjatok az Úrnak, † adjatok az Úrnak dicsőséget és hatalmat, * ismerjétek el az Úr nevének dicsőségét. H: Hirdessétek minden népnek, * mondjátok el az Úr csodás tetteit. E: Boruljatok le az Úr előtt, † színe előtt rendüljön meg az egész föld, mondjátok a nemzeteknek: „Az Úr uralkodik!” H: Hirdessétek minden népnek, * mondjátok el az Úr csodás tetteit.

 

1Kor 12,4-11 SZENTLECKE Szent Pál apostolnak a korintusiakhoz írt első leveléből Testvéreim! A lelki adományok ugyan különfélék, a Lélek azonban ugyanaz. A szolgálatok is különfélék, de az Úr ugyanaz. Sokfélék a csodajelek is, de Isten, aki mindenben mindent véghezvisz, ugyanaz. A lélek ajándékait mindenki azért kapja, hogy használjon vele. Az egyik ugyanis a bölcsesség ajándékát kapja a Lélektől, a másik a tudás adományát ugyanattól a Lélektől. A harmadik a hitet kapja ugyanabban a Lélekben, vagy pedig a gyógyítás adományát szintén ugyanabban a Lélekben. Van, aki csodatevő hatalmat kap, van, akinek a prófétálás képessége vagy a szellemek elbírálása jut osztályrészül. Más a különféle nyelvek adományát vagy pedig a nyelvek értelmezését nyeri el ajándékul. Mindezt azonban egy és ugyanaz a Lélek műveli, tetszése szerint osztva kinek-kinek. Ez az Isten igéje.

ALLELUJA Alleluja. 6. szám. Az evangéliumban Isten meghívott minket, * hogy Urunk Jézus Krisztus dicsőségéből részt adjon nékünk. 2Tessz 2,14 – 6. tónus. Alleluja.

Jn 2,1-11 † EVANGÉLIUM Szent János könyvéből Abban az időben menyegzőt tartottak a galileai Kánában, amelyen Jézus anyja is ott volt. Jézust is meghívták a menyegzőre, tanítványaival együtt. Amikor fogytán volt a bor, Jézus anyja megjegyezte: „Nincs több boruk.” Jézus azt felelte: „Mit akarsz tőlem, asszony! Még nem jött el az én órám.” Erre anyja szólt a szolgáknak: „Tegyetek meg mindent, amit csak mond!” Volt ott hat kőkorsó, a zsidóknál szokásos tisztálkodás céljára, mindegyik két-három mérős. Jézus szólt a szolgáknak: „Töltsétek meg a korsókat vízzel!” Meg is töltötték azokat színültig. Ekkor azt mondta nekik: „Most merítsetek belőle, és vigyétek oda a násznagynak.” Odavitték. Amikor a násznagy megízlelte a borrá vált vizet, nem tudta honnan való. A szolgák azonban, akik a vizet merítették, tudták. A násznagy hívatta a vőlegényt, s szemére vetette: „Először mindenki a jó bort adja, s csak amikor már megittasodtak, akkor az alábbvalót. Te meg mostanáig tartogattad a jó bort.” Ezzel kezdte meg Jézus csodajeleit a galileai Kánéban. Kinyilatkoztatta dicsőségét, s tanítványai hittek benne. Ezek az evangélium igéi.

 megoldasok.jpg

iz_621-5_szkukacm.jpg

 

iz_621-4_korona_knnytettm.jpg

 iz_624_noi_nevekm.jpgjn_21kanai_menyegzo_m.jpg

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 46
Tegnapi: 50
Heti: 383
Havi: 1 302
Össz.: 92 914

Látogatottság növelés
Oldal: ÉVKÖZI 2.
"C"liturgikus év SZÍNEZHETŐ REJTVÉNYEK és KOTTÁS VÁLASZOS ZSOLTÁROK - © 2008 - 2018 - cevrajzosevangelium.hupont.hu

A HuPont.hu weblapszerkesztő. A honlapkészítés nem jelent akadályt: Honlapkészítés

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Itt: rajzos evangélium c év - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »